Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Treba li u trenutačnoj situaciji privatizirati Croatia osiguranje i HPB?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija, Slavko Linić, izjavio je danas za Reuters kako Vlada očekuje financijsku injekciju od 2 milijjarde kuna.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Arhiv Croatia osiguranja Pokrovitelj Croatia osiguranje Croatia je Hrvatska - Isprepletena povijest Croatia osiguranja i Hrvatske Slika nije dostupna Ne možemo se više zaduživati Linić: HPB i Croatia osiguranje idu u privatizaciju

U razgovoru za Reuters Linić je istaknuo je da Hrvatskoj nije potreban aranžman s MMF-om kako bi se ove godine povećala kredibilnost jer, kako je rekao, hrvatske obveze nisu velike te imamo prostora sami financirati svoj deficit na tržištima.

Linić je također rekao kako su Svjetska banka, Europska banka za obnovu i razvoj i Europska investicijska banaka izrazile spremnost da sudjeluju u sufinanciranju investicija u ključnim projektima od kojih se očekuje poticanje oporavka gospodarstva.

Linić je još jednom potvrdio ono što je najavljivao i početkom mjeseca, a to je privatizacija HPB-a i CO-a. Rekao je kako Vlada očekuje 2 milijarde kuna od privatizacije, a u prodaji će se naći i manji državni udjeli u privatnim kompanijama.

Podsjetimo, već pri najavama privatizacije tih dviju tvrtki, bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor usprotivila se toj ideju okarakteriziravši je kao prodaju preostalog nacionalnog blaga što je po njoj neprihvatljivo.

Što vi mislite, treba  li u trenutačnoj situaciji privatizirati CO i HPB?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene