Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što Vama diže tlak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka treća osoba u svijetu pati od povišenog krvnog tlaka, bolesti koja izaziva gotovo polovicu smrti od srčanog ili moždanog udara.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo PR SAZNAJTE KAKO Trajno normalizirajte krvni tlak prirodnim putem PR SAZNAJTE KAKO Trajno normalizirajte krvni tlak prirodnim putem

Podatak je to objavljen u statističkom izvješću za 2012. Svjetske zdravstvene organizacije. Povišeni tlak dugo ne pravi veće tegobe, pa se stoga i zove 'tihi ubojica'. Neki stručnjaci hipertenziju ne smatraju bolešću nego stanje jer često nema nikakvih simptoma, pa brojne osobe koje imaju povišeni krvni tlak ne osjećaju nikakve probleme i niti ne znaju da imaju problem.

>> KBC Zagreb: Nova metoda liječenja hipertenzije

Hipertenzija je eskalirajući svjetski zdravstveni problem, koja izaziva povećani rizik od infarkta, moždanog udara, srčane insuficijencije, bolesti bubrega. Prevalencija (udio oboljelih u populaciji) u Hrvatskoj je 37 posto, te je vodeći čimbenik rizika za sveukupnu smrtnost, s udjelom od 26,4 posto. Za reguliranje visokog krvnog tlaka i dalje su najvažniji lijekovi kojima se ta bolest uspješno kontrolira.

Što Vama diže tlak?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene