Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svaka treća osoba u svijetu pati od povišenog krvnog tlaka, bolesti koja izaziva gotovo polovicu smrti od srčanog ili moždanog udara.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Podatak je to objavljen u statističkom izvješću za 2012. Svjetske zdravstvene organizacije. Povišeni tlak dugo ne pravi veće tegobe, pa se stoga i zove 'tihi ubojica'. Neki stručnjaci hipertenziju ne smatraju bolešću nego stanje jer često nema nikakvih simptoma, pa brojne osobe koje imaju povišeni krvni tlak ne osjećaju nikakve probleme i niti ne znaju da imaju problem.

>> KBC Zagreb: Nova metoda liječenja hipertenzije

Vezani članci PR Trajno normalizirajte krvni tlak prirodnim putem PR Trajno normalizirajte krvni tlak prirodnim putem

Hipertenzija je eskalirajući svjetski zdravstveni problem, koja izaziva povećani rizik od infarkta, moždanog udara, srčane insuficijencije, bolesti bubrega. Prevalencija (udio oboljelih u populaciji) u Hrvatskoj je 37 posto, te je vodeći čimbenik rizika za sveukupnu smrtnost, s udjelom od 26,4 posto. Za reguliranje visokog krvnog tlaka i dalje su najvažniji lijekovi kojima se ta bolest uspješno kontrolira.

Što Vama diže tlak?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.