Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o slovenskoj prijetnji blokadom hrvatskog ulaska u EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija prijeti blokadom hrvatskog ulaska u EU, smatrajući da je rješenje pitanja Ljubljanske banke preduvjet za ratifikaciju hrvatskog pristupnog sporazuma.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec uputio je Hrvatskoj oštre strelice kazavši kako postoji realna mogućnost da Slovenija ne ratificira ugovor ako Hrvatska pitanje Ljubljanske banke ne bude htjela rješavati u okviru nasljedstva.

Problem Ljubljanske banke težak je 545 milijuna nekadašnjih njemačkih maraka. Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić smatra kako je to potpuno odvojeno od ratifikacije.

>> Slovenski ministar: Ljubljanska banka preduvjet za ratifikaciju!

Hrvatska oporba kaže da Slovenija nema osnove za blokadu ratifikacije sporazuma. Financijski stručnjaci trebali bi predložiti rješenje. Bude li Slovenija tim rješenjem zadovoljna, ratifikacija neće doći u pitanje.

Rješavanje pitanja Ljubljanske banke preduvjet je za ratifikaciju hrvatskog pristupnog sporazuma u slovenskom parlamentu, ponovio je slovenski šef diplomacije. On bi o ovom problemu trebao danas u Bruxellesu razgovarati s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Nas zanima što mislite o slovenskoj prijetnji blokadom hrvatskog ulaska u EU?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene