Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako ćete se izjasniti na referendumu o ulasku u EU i zašto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se u Bruxellesu održava sastanak Odbora stalnih predstavnika Europske unije s kojeg bi mogle doći prve informacije o zatvaranju pregovora u lipnju.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Tema dana Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Danas se u Bruxellesu održava sastanak Odbora stalnih predstavnika Europske unije s kojeg bi mogle doći prve informacije o zatvaranju pregovora u lipnju. Hrvatska bi mogla dobiti okvirni datum ulaska u EU. Dosad se spominjala 2013. godina, ali ne i konkretan datum.

Prošli tjedan premijerka Jadranka Kosor susrela se s veleposlanicima EU te im predstavila Izvješće o Poglavlju 23. Sastanak s veleposlanicima zemalja EU premijerka Kosor je opisala odličnim. 'Mi smo svoj odradili, ali i dalje nastavljamo raditi', kazala je Kosor dodajući da je kraj lipnja idealan za zaključenje pregovora za ulazak u Europsku uniju te je i ovu prigodu iskoristila kako bi podsjetila na sve što je njena Vlada dosad napravila.

Premijerka je rekla da se vlada ne opterećuje time kada će EK odgovoriti na izvješće, ali je istaknula da će svibanj biti mjesec u kojem će se puno raditi, a lipanj ući u povijest. 'Nismo opterećeni koji ćemo dan dobiti ovu ili onu vijest...Pred nama je zatvaranje preostalih poglavlja i potpuno neopterećeni nastavljamo raditi', rekla je predsjednica Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene