Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši libijski vođa Moamer Gadafi uhvaćen je nakon mjeseci skrivanja u svom rodnom gradu Sirtu.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Vezani članci Slika nije dostupna ISLAMSKA DRŽAVA RADI 'VOJSKU SIROMAHA' Vrebaju one koji rade za dolar po danu i nude im 1000 Slika nije dostupna Libija: Opljačkan kombi središnje banke, ukradeno 55 milijuna dolara

Snage libijskog prijelaznog vijeća osvojile su Sirt i uhvatile donedavno svemoćnog vođu Libije, pukovnika Moamera Gadafija.

Gadafijev konačni pad definitivni je kraj jedne ere. Prije Gadafijevog, pali su i neki drugi višedesetljetni režimi poput onih u Egiptu i Tunisu, a stalne napetosti i sukobi tresu Siriju i Jemen.

Već ranije krenula su nagađanja što će biti s Libijom nakon Gadafiijeve smrti ili uhićenja. Analitičari pokušavaju predvijeti hoće li se zemlja demokratizirati ili će ojačati islamizam.

Što mislite kako će sada izgledati Libija? 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju