Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kakav rasplet događaja očekujete nakon referenduma na Krimu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 96,77 posto stanovnika Krima na referendumu se izjasnilo da želi pripajanje Rusiji.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Požar na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Apokaliptične scene na Krimu: Plameni jezici i stup gustog dima iznad luke i grada nakon napada dronom

Nakon što se 83 posto birača ukrajinskog poluotoka Krima odazvalo referendumu o pripojenju Rusiji, njih 96,77 posto izjasnilo se 'za'. Gotovo svi ruski mediji pozdravili su taj odabir stanovnika Krima. Službeni dnevnik Rosijskaja Gazeta ocijenio je da je referendum dao 'nedvosmislen odgovor'.

O svemu su telefonom razgovarali američki predsjednik Barack Obama i ruski vođa Vladimir Putin. Obama je Putinu rekao da SAD odbacuje rezultate referenduma o pripojenju Krima Rusiji i upozorio da je Washington spreman uvesti sankcije Moskvi zbog kršenja suvereniteta Ukrajine.

Ruski mediji: Krim je zrela kruška koja nam je sama pala u ruke

Obama je Putinu poručio da se ukrajinska kriza još uvijek može riješiti diplomatski, ali pod uvjetom da ruska vojska prestane s upadima na ukrajinski teritorij. Ruski predsjednik odgovorio mu je da je referendum na Krimu u potpunosti sukladan međunarodnome pravu.

Za to vrijeme, ukrajinski parlament odobrio je predsjednički dekret za mobilizaciju 40.000 vojnika i osnivanje nove Nacionalne garde.

Kakav rasplet događaja očekujete nakon referenduma na Krimu?
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene