Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Jeste li zadovoljni zdravstvenom zaštitom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se obilježava Svjetski dan bolesnika kojemu je cilj društvo senzibilirati za potrebe bolesnika.

U utorak se obilježava Svjetski dan bolesnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna khkhk Vrdoljak: Prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti bavi se primarnom zaštitom, umjesto bolničkim sustavom koji grca u dugovima Slika nije dostupna "Treba jasno reći ne" Mrsić kritizirao izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti: "Promijenit će se pitanje koje smo dosad imali u ordinacijama"

Prema podacima iz 2012. godine Hrvate najviše muče bolesti dišnog sustava, zatim bolesti srca i krvnih žila. Na trećem mjestu po broju oboljelih su bolesti mišićno-koštanog sustava i vezivnog tkiva.

Kada su u pitanju zarazne bolesti, stanje u Hrvatskoj je prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo povoljno. Tako se, između ostalog, AIDS od svoje pojave 1986. godine zadržava na niskoj razini. Hrvatska se po pitanju zaraznih bolesti izjednačila s razvijenijim zemljama Europe i svijeta.

Evo od čega se u Hrvatskoj najviše boluje

Zdravstvena zaštita bitan je dio svačijeg života. Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. siječnja kako bi se društvo senzibiliralo za potrebe bolesnika i kako bi im se osigurala bolja zdravstvena skrb.

U današnjoj temi dana pitamo vas, jeste li zadovoljni zdravstvenom zaštitom?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene