Ambulanta, ilustracija
Ambulanta, ilustracija Foto: Slavko Midzo/Pixsell

Iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije naglašavaju i da medicinski radnici, zbog zbrinjavanja bolesnika sukladno epidemiološkim mjerama, nisu u mogućnosti odmah odgovoriti na sve telefonske pozive.


Iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije apelirali su na građane da se ponašaju odgovorno kako bi i u epidemiji koronavirusa održali primjerenu razinu dostupnosti zdravstvene zaštite.

Vezani članci Respirator Ilustracija Sedam osoba preminulo: Veliki skok broja novozaraženih, pogledajte stanje u svojoj županiji Ilustracija Korona opet divlja: Pogledajte gdje i kad se možete cijepiti u svim većim gradovima

Objašnjavaju i organizaciju rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u koju spadaju obiteljska medicina, ginekologija, stomatologija i pedijatrija te specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti.

- Za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji hitno, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra).

- Potrebno je pridržavanje vremena narudžbi kako bi se izbjegle nepotrebne gužve, pri ulasku i boravku u zdravstvenoj ustanovi obvezno je korištenje zaštitne maske te dezinfekcija ruku.

- Svi administrativni poslovi, potvrde, doznake za bolovanje i sl. provode se elektroničkim putem u preostalom raspoloživom radnom vremenu.

- Poslodavci se pozivaju da izvješća o bolovanju zaposlenika preuzimaju s elektroničkih platformi po uputi HZZO-a (e-Zdravstveno).

Poručuju i da zbog velikog broja telefonskih poziva tijekom radnog vremena u kojem medicinski radnici u domovima zdravlja istovremeno zbrinjavaju i obrađuju bolesnike sukladno epidemiološkim preporukama, odgovoriti na sve pozive nije moguće odgovoriti odmah.

"Pozivi će biti realizirani u realnom mogućem vremenu. Kontakt telefonski brojevi, kao i e-adrese svih ordinacija PZZ-a i SKZZ-a nalaze se na web-stranicama Doma zdravlja PGŽ-a (domzdravlja-pgz.hr), te na ulazima u objekte u kojima su ordinacije. Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji!“ poručuju iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju