Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamo na put?

Odmarate li se radije u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano vrijeme privlači sve više turista na našu obalu, a uskršnji praznici mnogima će dati priliku da predahnu od posla i krenu na put. Hoće li to biti u zemlji ili u inozemstvu?

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

Ako je suditi po rezervacijama, za hrvatski turizam nema bojazni. Našu su zemlju, vodeći britanski tur-operatori uvrstili na sam vrh ljestvice vodećih odredišta 2012. godine, za koju trenutno bilježi i 55 posto veću potražnju nego u isto vrijeme prošle godine.

Nedavno je Zadar proglašen jednim od najromantičnijih gradova na svijetu. Pohvale iz inozemstva Lijepoj našoj redaju se već od početka godine. Tako je i najpoznatiji američki portal Huffington post početkom siječnja upoznao svoje čitatelje s čarima Brača i pozvao ih da ga posjete.

>> Uz bok Bora Bori: Hrvatska ima grad na listi najromantičnijih svjetskih destinacija

>> Najpoznatiji američki portal: Evo zašto morate na Brač!

Međutim, za turiste Hrvatska je sve skuplja. Naime, prema istraživanju britanskog portala Post Office Travel Money skuplja je od Španjolske, Portugala i Cipra i samo dvadesetak kuna jeftinija od luksuznog Dubaija.

Dnevna turistička košarica koja sadrži najtraženije namirnice i usluge koje turisti tijekom ljetovanja trebaju, u Hrvatskoj je na 15. mjestu po visini dnevnih troškova. Portal je ispitivao cijene u 40 zemalja.

Iako smo u travanj ušli s nešto nižim temperaturama nego što su bile krajem ožujka, to ne bi trebalo omesti uživanje u slobodnim danima za Uskrs. Neki su već isplanirali kamo će otputovati.

Odmarate li se radije u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene