Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hamburger iz posude

Biste li jeli umjetno uzgojeno meso?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vaskularni biolog Mark Post sa Sveučilišta u Maastrichtu u Nizozemskoj rekao je kako se nada da će uskoro predstaviti hamburger uzgojen u laboratoriju.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Tko je kriv za ovu kaznu? Slika nije dostupna Svi gradovi dobit će svoju Hoćete li 1. srpnja zamjeniti registarsku tablicu?

Koristeći matične stanice skupljene iz životinjskih ostataka iz klaonica, Post ih 'othranjuje' hranom koja se sastoji od šećera, aminokiselina, lipida, minerala i svih drugih hranjivih tvari koje su potrebne za pravilan rast.

Do sada je uspio uzgojiti blijede 'trakice' nalik mišićima, od kojih je svaka dugačka oko 2,5 centimetara, široka manje od centimetra i toliko tanka da se gotovo može vidjeti kroz nju. 'To su još vrlo mali komadi, premali da ih upravo sada skuhamo. Sada radimo na tome da dobijemo komad mesa veličine loptice za golf i da ga onda skuhamo, kazao je Post na godišnjem sastanku Američke asocijacije za unapređenje znanosti u Vancouveru.

Pristaše ove ideje kažu kako bi to moglo biti rješenje i za glad u svijetu i za očuvanje okoliša i 'poštedu' života milijunima životinja. Post, kojeg financira anonimna privatna osoba, se nada kako će svijetu prvi hamburger uzgojen u laboratoriju predstaviti do kolovoza ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene