Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Patentni ratovi

Zuckerberg uzvraća udarac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je podnio protutužbu protiv Yahooa optuživši ih da neovlašteno koriste njihovih deset patenata

Mark Zuckerberg napokon je odgovorio na Yahooovu tužbu vezanu uz kršenje patenata i to – protutužbom!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Podsjetimo, Yahoo je nedavno optužio najveću društvenu mrežu na svijetu da neovlašteno koriste neke njihove patente te smo na internetu mogli pročitati kako bi ova kompanija mogla tražiti i nekoliko milijardi dolara odštete.

Ova je tužba tempirana u 'pravo vrijeme' jer Facebook uskoro izlazi na burzu (planiraju skupiti deset milijardi dolara, a procjenjuje se da će vrijednost kompanije kada izađe na burzu iznositi sto milijardi dolara) pa su u Yahoou računali da bi se Zuckerberg mogao nagoditi prije izlaska na burzu kako kompanija ne bi bila opterećena tužbom.

No, umjesto nagodbe, Facebook je sada tužio Yahoo za kršenje njihovih deset patenata koji uključuju različite web tehnologije – kraćenje linkova za dijeljenje putem interneta, označavanje na fotografijama, dijeljenje fotografija, online oglašavanje i druge.

Na tužbe za kršenje patenata navikli smo posljednjih godina na tržištu mobilnih telefona gdje najveće kompanije stalno tuže jedna drugu te je zbog tih tužbi čak i obustavljena prodaja nekih uređaja na određenim tržištima, a u podizanju tužbi prednjači Apple.

Što se tužbe Facebooka tiče, u Yahoo su je komentirali kao 'ciničan pokušaj da se odvrati pažnja sa slabosti njihove obrane' te dodaju kako je neprihvatljivo da Zuckerbergova kompanija neautorizirano koristi njihovu tehnologiju. 'Druge velike kompanije plaćaju licence za ove tehnologije i Facebook mora učiniti isto ili će morati promijeniti način na koji rade', zaprijetili su iz Yahooa tako da u budućnosti možemo očekivati da će odvjetnici ovih kompanija imati pune ruke posla.

Na stranici Digital Trends Yahooovu tužbu opisali su kao 'posljednji pokušaj borbe umiruće imperije' napomenuvši kako zaposlenike ove kompanije očekuje nesigurna budućnost jer se uskoro očekuje kako će najaviti novi val otkaza pri čemu bi bez posla mogle ostati tisuće zaposlenika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene