Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će pobijediti?

Yahoo tuži Facebook: Ukrali su nam patente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yahoo Inc tuži Facebook Inc zbog deset patenata koji uključuju metode i sustave za oglašavanje na webu.

Tužba je predana na kalifornijskom federalnom sudu u San Joseu i obilježava prvu veliku sudsku bitku između tehnologijskih giganata društvenih mreža i veliku eskalaciju parnica patenata koja se već 'odigrala' u sektoru smartphonea i tableta Apple Inca, Microsoft Corpa i Motorla Holdings Inca.
Tužba Yahooa uslijedila je nakon što je Facebook najavio da planira javnu ponudu dionica kojom bi vrijednost te tvrtke mogla doseći 100 milijardi dolara. Glasnogovornik Facebooka nije bio raspoloživ za komentar ove tužbe, javlja Reuters.

Međutim, u Yahoo su sigurni da će ovu parnicu dobiti. 'Nažalost, problem s Facebookom ostaje neriješen i mi smo prisiljeni tražiti rješenje na federalnom sudu', stoji u priopćenju iz Yahooa. Nekoliko društvenih kompanija, uključujući i Facebook, suočili su se s tvrdnjama da su ukrali patente, nakon što su započeli proces izlaska na burzu.

>> Na Facebooku vas ocjenjuju prema fotografiji, bez obzira što napisali!

Colleen Chien, profesorica prava kazala je kako su kompanije obično više ranjive kada se protiv njih podiže tužba vezana uz patente u vrijeme kada započnu proces javne ponude. 'Kada kompanija postaje javna, posljednje što treba je da se uplete u sudski proces', rekla je Chien. 'Stoga bi Facebook mogao riješiti dobrovoljno svoje sukobe s Yahoo', dodaje ona.

Yahoo je istu situaciju iskoristio kada se sporio s Googleom 2004. Sada, kada su odlučili tužiti Facebook, Yahoo je angažirao istu odvjetničku tvrtku Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, koja je zastupala druge kompanije prilikom tužbi vezanih uz slučajeve patenata kod smartphonea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene