Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprječavanje krađe bicikla

VIDEO Uređaj koji će pratiti vaš bicikl kad vi ne možete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćna mora za svakog biciklistu je trenutak kad se približi mjestu gdje je zaključao bicikl i otkrije da njegovog bicikla više nema.

Malo što može kradljivce bicikala spriječiti u krađi, no tvrtka BikeSpike iz Chicaga, putem Kickstartera je pokrenula kampanju za prikupljanje sredstava, za proizvodnju posebnog uređaja, koji će vlasniku javljati gdje mu je bicikl, dok je on odsutan.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Slika nije dostupna Pedalom protiv bolesti Zagađeni zrak pogoduje koronavirusu pa Francuzi imaju rješenje: "Tko može, neka na posao ide biciklom"

>> Prvi hrvatski projekt ikada uspješno financiran na Kickstarteru!

Njihova naprava, SpyBike, javlja vlasniku bilo kakve promijene, a kontinuirano šalje GPS poziciju bicikla. U napravi se osim GPS uređaja nalaze, akcelerometar i GSM mobilni čip pa položaj bicikla vlasnik može pratiti putem interneta, iOS-a ili Android uređaja.

Jednom kad vlasnik zaključa bicikl fizički i digitalno, on će automatski biti obaviješten ukoliko bicikl napusti geozaključanu lokaciju. Čak se može podesiti i akcelerometa koji će vlasniku reći je li bicikl samo gurnut ili je pao na tlo, prenosi Wired.

Proizvođač ipak upozorava potencijalne korisnike kako naprava ipak neće moći biti instalirana baš na sve bicikle, jer da bi radila zahtjeva poseban upravljač. U listopadu ove godine tvrtka bi trebala započeti s isporukama SpyBikea.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene