Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Laptop s dva ekrana

Već ga nazivaju 'računalom budućnosti'! Evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Asusov model hibrid je između prijenosnog računala i tableta koji se od konkurencije razlikuje po tome što ima dva ekrana

Nova verzija Microsoftovog operativnog sustava Windows 8 koja će se sutra pojaviti na tržištu u potpunosti je prilagođena ekranima osjetljivim na dodir te su novi Windowsi omogućili veliku promjenu u dizajnu računala i razvoj hibridnih modela između prijenosnih računala i tableta.

Pročitajte i ovo PR NEZABORAVNO ISKUSTVO KUPOVINE Links Rijeka seli se na novu lokaciju! Slika nije dostupna I Zuckerberg to radi Skriveni detalj iz kojeg možemo nešto naučiti

Brojne kompanije već su predstavile takve hibridne uređaje poput Lenova i njegovog modela Yoga, a jedan od zanimljivijih modela jest i Asusov prijenosnik Taichi.

Velike promjene u dizajnu prijenosnih računala!

Asus ga je prvi puta prikazao još na sajmu Computex sredinom godine, a jučer su ga na konferenciji u New Yorku ponovno predstavili i objavili njegove detaljne specifikacije i cijene. Ovaj je model specifičan po tome što ima dva ekrana - osim klasičnog 'unutarnjeg' ekrana, Asus Taichi prijenosnik ima i drugi ekran koji se nalazi s vanjske strane kućišta tako da, kada se ekran preklopi, ovaj se uređaj može nastaviti koristiti kao tablet.

Postoji nekoliko mogućnosti upravljanja s ovim ekranima - npr. na vanjskom ekranu moći će nastaviti započeta operacija (dakle, ako surfate internetom na jednom ekranu, kada ga zaklopite, moći ćete nastaviti surfati istim stranicama i na vanjskom ekranu), moguće je i da na unutarnjem ekranu upravljate sadržajem (fotografijama i videozapisima) koji se prikazuje na drugom ekranu što je korisno kada se sadržaj želi prikazivati većem broju ljudi, a moguće je jednostavno isključiti drugi ekran i koristiti Taichi kao klasičan prijenosnik.

Samsung i Sony predstavili nove tablete i pametne telefone!

Dijagonala ekrana ovog prijenosnika iznosi 11,6 inča (FullHD rezolucija) te je vanjski ekran osjetljiv na dodir, a osim s dva ekrana, na Digital Trendsu napominju kako se Taichi može pohvaliti i s odličnim hardverom - osnovna verzija radi na Intelovom Core i5 procesoru, ima 128GB SSD-a i dvije kamere, od čega se s jednom mogu snimati 1080p videozapisi, a ljubitelji glazbe cijenit će i Bang & Olufsen zvučnike. Oni koji žele ovaj zanimljivi prijenosnik morat će za njega platiti 1,300 dolara, odnosno 1,600 ako ga žele nadograditi boljim procesorom i SSD-om većeg kapaciteta.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene