Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Konkurencija iPhoneu i iPadu

Samsung i Sony predstavili nove tablete i pametne telefone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tržište uskoro stižu atraktivni pametni telefoni i tableti, a sve je veća ponuda i hibridnih uređaja između tableta i prijenosnika koji rade na Windows 8 OS-u.

Samsung i Sony su na IFA sajmu u Berlinu predstavili svoje nove mobilne uređaje – pametne telefone, tablete i prijenosna računala, od čega su posebno zanimljivi tableti koji rade na nadolazećoj verziji Windowsa, kao i prvi Windows Phone 8 telefon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mrcina s 5,5 inčnim ekranom! Krajem kolovoza stiže najveći pametni telefon!

Među uređajima koje je Samsung predstavio treba izdvojiti 10,1 inčni Ativ Tab – model sličan Galaxy Noteu 10.1, ali koji radi na Windows RT operativnom sustavu, ima dvojezgreni 1,5GHz procesor, 5MP kameru i 32, odnosno 64GB memorije.

Ova je kompanija predstavila i dva hibridna modela tableta koji se, putem dodatne tipkovnice, mogu koristiti i kao klasični Windows 8 prijenosnici, a oba dolaze s ekranima dijagonale 11,6 inča i podrškom za S Pen, odnosno stylus za lakše upisivanje sadržaja.

Microsoft uzvraća udarac ovim potezom!

Samsung ATIV Smart PC radi na Intelovom Atom Clover procesoru, ima 2GB RAM-a i 128GB memorije te njegova baterija može izdržati čak do 13,5 sati rada, dok model Smart PC Pro dolazi s naprednijim hardverom poput Intelova Core i5 procesora, ekranom više rezolucije, 4GB RAM-a i SSD diskom kapaciteta do 256GB. Oba modela na tržište stižu 26. listopada te će se prodavati po početnoj cijeni od 650 dolara za običnu verziju (750 ako želite i tipkovnicu), odnosno 1,120 dolara za Pro verziju.

Osim tableta, Samsung je predstavio i dva pametna telefona – o modelu Galaxy Note 2 već se puno pisalo te ovaj model koji radi na Androidu dolazi s ekranom dijagonale čak 5,5 inča (npr. iPhone ima 3,5 inča), radi na 1,6GHz četverojezgrenom procesoru, ima 2GB RAM-a, 16 do 64 GB prostora za pohranu podataka, 8MP kameru i podršku za 4G LTE. Smartphone Ativ S prvi je predstavljeni model koji radi Windows Phone 8 operativnom sustavu – dolazi s velikim ekranom dijagonale 4,8 inča rezolucije 1280x720 piksela, ima dvojezgreni 1,5GHz procesor i 8MP kameru.

Sony je na IFA sajmu predstavio tri nova modela pametnih telefona iz Xperia serije te dva tableta. Sony Xperia Tablet S dolazi s 9,4 inčnim ekranom rezolucije 1280×800 piksela, radi na 1,4GHZ četverojezgrenom Tegra 3 procesoru i Googleovom Androidu 4.0, a na tržištu bi se trebao pojaviti 7. rujna po cijeni od 500 dolara.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Model Vaio Duo 11 hibridni je uređaj koji radi na Windows 8 operativnom sustavu te podsjeća na nedavno predstavljeni Microsoftov tablet. Riječ je o hardverski iznimno moćnom uređaju (očekuje se da će i njegova cijena biti 'moćna') pa tako dolazi s 11,6 inčnim ekranom rezolucije 1920×1080 piksela, radi na Core i7 procesoru, ima 4, odnosno 8GB RAM-a i 128 ili 256GB SSD-a – s obzirom da dolazi s kliznom tipkovnicom moći će se koristiti i kao ultrabook.

Nova serija Sonyjevih telefona uključuje tri modela – najjači smartphone Xperia T, malo manji Xperia V te cjenovno pristupačni Xperia J. Xperia T dolazi s velikim 4,6 inčnim ekranom rezolucije 1280 x 720 piksela, radi na 1,5GHz dvojezgrenom procesoru te ima kameru rezolucije čak 13MP s kojim se mogu snimati 1080p videozapisi. Ovaj model isporučivat će se sa 16GB memorije koja će se moći nadograditi s microSD karticama.

Model Xperia V sličan je T modelu i dijeli većinu istih opcija, osim što ima manji ekran – 4,3 inča te bi zbog toga trebao biti jeftiniji. Posljednje predstavljeni jest Xperia J telefon koji dolazi s 4 inčnim ekranom, ima 1GB RAM-a, 4GB memorije i 5MP kameru, a sva tri nova Sonyjeva telefona rade na Googleovom Androidu.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene