Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hibrid laptopa i tableta

Lenovo Yoga – prijenosno računalo budućnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Lenovov uređaj hibrid je između prijenosnog računala i tableta, a radi na operativnom sustavu Windows 8

Za mnoge je jedan od najvećih problema s tabletima što ih ne mogu koristiti kao prijenosna računala jer rad na touchscreen tipkovnici ipak nije tako ugodan, ali niti brz ka na računalima. Asus je taj problem pokušao riješiti sa svojim Transformer/Transformer Prime tabletom koji se može priključiti na dodatnu tipkovnicu, no puno boljim rješenjem čini se model koji je na CES-u predstavio Lenovo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojni noviteti na CES-u Predstavljen najveći telefon, 27 inčni tablet i najveći Ultra HD televizor! Slika nije dostupna Počinje CES Počinje najveći tehnološki sajam: Pogledajte što možemo očekivati!

Njihov IdeaPad Yoga hibrid je između prijenosnog računala i tableta – on se može koristiti kao klasični prijenosnik s tipkovnicom i ekranom, no ekran se može preklopiti za 360 stupnjeva te se tada ovaj uređaj 'pretvara' u tablet.

Ono što bi moglo zainteresirati veliki broj korisnika jest da će ovaj Yoga raditi na novoj verziji Microsoftova operativnog sustava – Windows 8 tako da ćemo u jednom uređaji imati i prijenosno računalo i tablet koji rade na Windowsima.

S obzirom da je Yoga dijelom i tablet jasno je da ima ekran osjetljiv na dodir – njegova dijagonala iznosi 13,1 inča (rezolucija 1600x900 piksela) tako da je veći u odnosu na prosječne tablete, no njegove dimenzije (tanak je 16,9 mm) i težina od 1,47 kg u skladu su s ostalim modelima na tržištu prijenosnih računala.

Kada se pojavi na tržištu – što će biti negdje krajem ove godine, Lenovova Yoga radit će na Intelovim Core procesorima, imat će do 8GB RAM-a i SSD kapaciteta 128, odnosno 256GB, a njegova cijena iznosit će od 1,199 dolara.

Ovaj je model samo jedan od primjera kakvi nas noviteti očekuju na tržištu prijenosnih računala u 2012., a iz Intela su najavili i brojne druge novitete poput upravljanja dodirom, pokretima i glasom.

Do kraja godine na tržištu bi se moglo pojaviti više od 70 modela ovakvih prijenosnika – najzanimljivije modele očekujemo u drugoj polovici godine te će oni raditi na Windows 8 OS-u, a u Intelu se nadaju da će ovi ultrabooci privući potencijalne kupce tableta.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene