Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme je za tužbe!

Šok za Apple: Počinje prodaja iPhonea koji radi na - Androidu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna brazilska kompanija još je 2000. godine registrirala ime iPhone te uskoro počinje s prodajom pametnih telefona iz iPhone serije

Čini se da se u Appleu već mogu pripremati za podizanje nove tužbe na mobilnom tržištu i to protiv brazilske kompanije IGB Electronica koja je najavila pametni telefon koji će se prodavati pod brandom - iPhone! Njihov prvi model iz iPhone serije telefona bit će Neo One te će raditi na Androidu, a na Reutersu kažu da je ime iPhone u Brazilu registrirano još 2000. godine (prvotno ga je registrirala kompanija Gradiente Eletronica koja je s vremenom restrukturirana te je iz nje nastala IGB Electronica), dok su prava na njegovo korištenje na lokalnom tržištu osigurana 2008. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung uzvraća udarac Zabrana prodaje iPhonea 5 u Europi? Slika nije dostupna Google optužio Microsoft i Apple da žele uništiti Android Patentni rat se nastavlja – poskupljuju Androidi?

Kinezi kopirali iPhone i namjeravaju tužiti Apple zbog kršenja patenata!

Kada je ovo ime prvi puta registrirano, Apple još nije imao planove za iPhone, već se ime iPhone odnosilo na korištenje interneta putem mobilnih telefona.

Što se samih opcija ovog telefona tiče, riječ je o uređaju iz niže kategorije koji ima 3,7 inčni ekran male rezolucije (320x480 piksela), radi na jednojezgrenom 700MHz procesoru, ima stražnju kameru rezolucije 5MP i prednju 0,3MP kameru, 2GB memorije za pohranu podataka, utore za dvije SIM kartice te radi na starijoj verziji Androida - Gingerbread 2.3.5, a njegova cijena iznosi oko 300 dolara.

Iako iz Applea trenutno nemaju komentara na brazilski iPhone koji radi na Androidu, na Business Insideru prenose izjavu Maratan Marques iz brazilskog ureda za patente koja je rekla da su iz Gradientea još 2008. godine zatražili dopuštenje korištenja imena iPhone te imaju pravo na njegovo korištenje sve do 2108. godine.

Ipak, usprkos tome, vjerojatno uskoro možemo očekivati neku tužbu iz Applea jer teško da će se Tim Cook i ekipa pomiriti s tim da će se na tržištu moći kupiti iPhone koji će raditi na Androidu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene