Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena dizajna

Pojavile se nove fotografije: Ovo je iPad 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu su objavljene fotografije i videozapisi na kojima je vidljivo da će iPad 5 biti manji i tanji, ali će i dalje imati ekran dijagonale 9,7 inča

Nakon što su mjesecima internetom kružile glasine oko novih modela iPhonea, sada je došao red i na nove modele Appleovih tableta. Tim Cook već bi ovog mjeseca trebao predstaviti dva nova modela iPada te po prvi put možemo očekivati veće promjene u dizajnu modela s ekranom dijagonale 9,7 inča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPad Maxi Apple priprema VELIKO iznenađenje Slika nije dostupna Zlatni standard za tablete 'Najbolji tablet na svijetu postao je još bolji!'

Na videozapisu kojeg su prenijeli na Venture Beatu prikazan je stražnji dio kućišta novog iPada koji pokazuje da su u Appleu na iPadu 5 odlučili slijediti dizajn s iPada mini pa će tako rub oko ekrana biti manji te će i sam uređaj biti tanji i manji, dok će dijagonala ekrana ostati ista.

Predstavljen iPad mini - Appleov najjeftiniji tablet!

Osim promjena u samom izgledu uređaja, možemo očekivati i velike promjene u hardveru pa bi tako iPad 5 mogao raditi na istom snažnom 64-bitnom A7 procesoru na kojem radi i iPhone 5S, trebao bi imati i bolju grafiku, veću količinu memorije i bolju kameru, a neke glasine spominju i Touch ID, senzor otisaka prstiju koji omogućava da se dodirom Home tipke otključa uređaj ili kupi sadržaj s iTunesa i App Storea.

Osim klasičnog modela iPada, dugo se spominje da bi Apple trebao predstaviti i novi model iPada mini. Manju verziju svog tableta ova je kompanija predstavila prije godinu dana te su tada brojni ljubitelji Applea ostali razočarani jer iPad mini nije imao ekran retina rezolucije te bi upravo bolji ekran trebao biti jedan od najvažnijih noviteta na ovom uređaju.

Također, mini bi trebao imati i bolji hardver, no još nije poznato na kojem će procesoru raditi, koliko će imati RAM-a i kakva će biti rezolucija kamere. Iako je većina dosadašnjih glasina govorila kako će Apple iPad 5 i iPad mini predstaviti u listopadu (spominje se 15. listopada), neke posljednje informacije kažu da bi se novi iPad mini u prodaji trebao pojaviti tek početkom sljedeće godine.

Cook u ofenzivi: Evo zašto je Apple bolji od konkurencije!

Apple je u prošlosti bio poznat po velikoj tajnovitosti vezanoj uz predstavljanje novih uređaja, no posljednjih godina ta je tajnovitost nestala te su puno prije službenog predstavljanja novih modela iPhonea na internetu objavljene brojne fotografije novih modela koje su se pokazale ispravnima tako da bi i iPad 5 zaista mogao imati novi dizajn kućišta kakav je prikazan u ovom videozapisu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene