Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme je za PlayStation 4

Odlazak legende! Sony prestaje s isporukama PlayStationa 2

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sony je prekinuo isporuke PlayStationa 2 u Japanu, a očekuje se da će uskoro prekinuti isporuke i na europskom i američkom tržištu.

Sony je ovog tjedna prestao s isporukama druge generacije PlayStationa 2 u Japanu te bi ovaj potez mogao biti ‘početak kraja’ za najpopularniju i najprodavaniju igraću konzolu svih vremena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skupe igre! Ovo su loše vijesti za gamere! Slika nije dostupna Konzola nove generacije! Gameri pripremite se: Evo kada stiže PlayStation 4!

Iako iz Sonyja nisu objavili buduće planove za PlayStation 2, u NBC-u vjeruju da uskoro možemo očekivati kraj isporuka ove konzole i na američkom i europskom tržištu, dok bi u prodaji mogla ostati samo na tržištima u razvoju gdje se i dalje očekuje solidna potražnja za ovim uređajem - ponajviše zbog niže cijene i velikog broja dostupnih igara te je u proteklih godinu dana prodano više od milijun PlayStationa 2 u zemljama poput Brazila i Indije.

PlayStation 4 stiže sljedeće godine?

PlayStation 2 predstavljen je u ožujku 2000. godine te je Sony do sada isporučio više od 155 milijuna ovih konzola - za usporedbu, ukupno je isporučeno 102 milijuna modela PlayStationa 1, dok se broj isporuka Nintendova Wiija, koji je jedno vrijeme u potpunosti dominirao tržištem, kreće oko sto milijuna.

Šest godina nakon početka prodaje ove konzole, Sony je predstavio PlayStation 3, ali je i nakon te godine zabilježena velika potražnja za dvojkom čija je cijena smanjena nakon izlaska PS3.

Nakon ‘umirovljenja’ PlayStationa 2 i nedavno predstavljene nove verzije trećeg modela ove konzole, sljedeći Sonyjev korak je - PlayStation 4! Iako službenih informacija o novom modelu PlayStationa nema, glasine o njemu čitamo već duže vrijeme. Prvotne informacije govorile su da bi ga Sony mogao predstaviti već krajem 2012., odnosno početkom sljedeće godine, no navodno je izlazak ove konzole odgođen pa se PS4 na tržištu možda neće pojaviti sve do 2014. godine.

Evo čime bi se možda zabavljali da nema Playstationa, Xbox-a, Wii-ja...

Posljednje godine na gamerskom tržištu obilježila je borba tri velikana - Nintendova Wiija, Sonyjeva PlayStationa 3 i Microsoftova Xboxa 360, a u budućnosti možemo očekivati da će se iste kompanije boriti za prevlast na tržištu konzola nove generacije.

Nintendo je već predstavio Wii U koji donosi zanimljiv novi način igranja (kontroler ovog uređaja ima veliki ekran te je sličan tabletu), a tijekom sljedeće godine ili dvije možemo očekivati i početak prodaje Microsoftova Xboxa 720 i Sonyjeva PlayStationa 4.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene