Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen nasljednik Wiija

Nintendo Wii U - još više zabave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nintendova konzola nove generacije dolazi s inovativnim kontrolerom koji ima 6,2 inčni ekran osjetljiv na dodir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijeme je za PlayStation 4 Odlazak legende! Sony prestaje s isporukama PlayStationa 2 Slika nije dostupna Može li zamijeniti PlayStation Facebook priprema nove i kvalitetnije igre

Napokon smo i to dočekali – Nintendo je na E3 sajmu u Los Angelesu predstavio Wii U, inovativnu igraću konzolu nove generacije koja bi trebala promijeniti način na koji igramo video igre. Najvažnija novost nasljednika Wiija ne odnosi se na samu konzolu, već na kontroler koji izgleda kao kombinacija tableta – ima 6,2 inčni ekran osjetljiv na dodir i klasičnog kontrolera s tipkama za upravljanje igrama te će otvoriti brojne nove mogućnosti za programere igara i same gamere.

Prilikom predstavljanja konzole Nintendo je prikazao i nekoliko demo igara i snagu kontrolera na kojem će se također moći igrati video igre, no neće ga se moći koristiti kao klasična dlanovna konzola jer mu je uvijek potrebna povezanost s Wiijem. Na ekranu kontrolera prikazivat će se mape iz igara, moći će se igra gledati iz različitih kutova te će, prilikom igranja multiplayer igara, jedan korisnik igrati cijelu igru samo na kontroleru, dok će je ostali igrati na televizoru. Također, na njemu će se moći igrati i mini igre, obavljati video pozivi (s prednje strane ima kameru) pa čak i crtati po njemu. Odlična vijest za sve vlasnike prve generacije Wiija – a kojih ima više od 86 milijuna, jest da će nova konzola podržavati sve starije igre te periferiju, dakle Wii Remote i ostale dodatke.

Što se same konzole tiče, Nintendo još nije objavio previše informacija o njoj pa je poznato samo da podržava Full HD rezoluciju, ima HDMI izlaz te internu memoriju koja se može proširiti SD memorijskim karticama, USB memorijom ili vanjskim diskom te četiri USB 2.0 utora. Iako nije objavljen kapacitet memorije, na internetu možemo pročitati da će konzola imati 25GB prostora za pohranu podataka, a još je poznato da će višejezgreni procesor za Wii U raditi IBM, dok je za grafiku zadužen AMD. Još jedna informacija koja nas sve zanima, a koja nije objavljena jest cijena nove Nintendove konzole – s obzirom na kompleksnost samog kontrolera jasno je da će biti skuplja u odnosu na Wii. Na tržištu će se pojaviti tijekom sljedeće godine, i to između 'travnja i prosinca'.

Nintendo je prvi predstavio konzolu nove generacije kojom se orijentirao na novo i inovativno iskustvo uživanja u video igrama. Njegovi konkurenti – Sony i Microsoft, vjerojatno neće tako skoro najaviti nasljednike PlayStationa i Xboxa 360 te će pokušati iskoristiti potencijale tih konzola do kraja. Sony je tako sada predstavio 3D monitor i pripadajuće naočale kako bi gamerima omogućio doživljaj igranja u tri dimenzije, dok u Microsoftu vjeruju u uspjeh Kinecta i igara koje podržavaju ovakav inovativan način upravljanja igrama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene