Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlostavljanje među tinejdžerima u korak je s novim tehnologijama, pokazuje istraživanje koje je među kanadskim adolescentima provela agencija Ipsos koja je utvrdila da se s rastom broja mobilnih telefona među tinejdžerima mijenjaju metode 'bullyinga'.


Prema rezultatima istraživanja zlostavljanje u školskim dvorištima i dalje je neriješeni problem koji raste zahvaljujući novim metodama pa sada svaki peti kanadski tinejdžer gleda kako se putem društvenih mreža zlostavlja njegov vršnjak a gotovo svaki deseti na svoj je račun pročitao neprimjerene komentare na društvenim mrežama.

>> Škole uvode zabranu korištenja mobitela za vrijeme nastave

'U prošloj godini značajno je porastao broj tinejdžera sa smartphoneima što svakako daje veće mogućnosti za nekontrolirani pristup društvenim mrežama nego ikad dosad', kaže Dave Pierzchala iz Ipsosa u Vancouveru.'To samo pokazuje koliko je važno biti toga svjestan i podučavati o zlostavljanju i kako se tome oduprijeti ako ste tinejdžer'.

'Ti rezultati pokazuju da se zlostavljanje 'oči u oči' pretvara u 'cyber zlostavljanje' i 'smartphone zlostavljanje', dodaje Pierzchala. Istraživanje je obuhvatilo 422 kanadska tinejdžera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Noah Shannon Green Obitelj potpuno drugačija od drugih: Imaju tri sina, a prvi obožava nositi haljine i oni to otvoreno podržavaju Prijave povreda djetetovih prava (Foto: Dnevnik.hr) Pitali smo stručnjake: Tko je zakazao u teškim slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja djece kojih u Hrvatskoj ima i previše?