Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australka je dala 1,500 dolara za dva iPhonea, no u kutijama s logom jabuke, umjesto telefona, zaista su se nalazile jabuke


Kupovina gadgeta putem internetskih oglasnika često donosi i velike rizike jer uvijek postoji mogućnost prijevare i slanja neispravne ili lažne robe. Na takav je način prevarena i jedna 21-godišnja Australka koja je platila čak 1,500 dolara kako bi, prenose na Yahoou, na težak način naučila razliku između Applea kao kompanije i kao voća (jabuke).

Vezani članci Policija, ilustracija Nakon priče u Provjerenom dolijala besramna prevarantica: Lagala da je medicinska sestra pa uzela novac za testiranje na koronu, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja... Policija, ilustracija Sve više lažnih policajaca i inkasatora: Prava policija građanima uputila važno upozorenje

Naime, ona je putem jednog internetskog oglasnika željela kupiti novi smartphone, a žena koja ju je kontaktirala rekla joj je da joj može prodati dva modela. Dogovorile su susret u jednom restoranu u kojem je Australka dala 1,500 dolara za dvije kutije za koje kaže da su izgledale kao potpuno nove i u kojima su se trebali nalaziti Appleovi telefoni, no prilikom plaćanja ona uopće nije pregledala sadržaj tih kutija.

Naručivali iPhone, dobivali škare, stari tranzistor, lim...

Kada je došla doma i otvorila kutije doživjela je šok jer su se u njima, umjesto Appleovih telefona, nalazile – jabuke. Nakon ovog slučaja policija iz Brisbanea još je jednom upozorila na oprez prilikom kupovine stvari preko oglasnika te su apelirali na ljude da 'budu pametni oko stvari kojih kupuju'.

Iako su na mnogima internetskim stranicama u komentarima korisnici ismijali ovu Australku (npr. neki su napisali kako su danas 'telefoni pametniji i inteligentniji od svojih vlasnika'), broj ovakvih prijevara sve je veći (česte su i u Hrvatskoj) te su do sada prevarene brojne osobe koje su putem oglasnika htjele kupiti telefon ili tablet, a u kutijama su dobili krumpire, komade drveta, škare, stare tranzistore ili slične stvari.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook