Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prodaji u travnju

Još veći, snažniji i otporan na vodu: Samsung predstavio Galaxy S5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi model iz Galaxy serije ima 5,1 inčni Full HD ekran, 16MP kameru, vodootporan je te dolazi s mjeračem otkucaja srca

Samsung je večeras u Barceloni napokon predstavio novi model iz Galaxy S serije s kojim će krenuti u osvajanje tržišta i borbu s konkurentskim modelima poput iPhonea 5S, danas predstavljene Sonyeve Xperije Z2, nadolazećeg HTC-ovog modela One 2 i drugih. Kao što se i očekivalo, Galaxy S5 ima veći ekran u odnosu na svog prethodnika, ali njegova dijagonala iznosi 5,1 inča (uz rezoluciju od 1920x1080 piksela), a ne 5,25 inča kako se nagađalo proteklih dana.

Ispod ekrana nalazi se Home tipka u koju je integriran senzor otisaka prstiju putem kojeg će se moći otključati ovaj telefon, ali i potvrditi kupovina na nekim internetskim stranicama (npr. na ovaj način će se moći potvrditi kupovina putem PayPala, ali ne i kupovina aplikacija putem Google Playa).

Oni su najiščekivaniji ove godine!

Novi Galaxy donosi poboljšanja 'ispod haube' pa tako radi na četverojezgrenom 2,5GHz Snapdragon 800 procesoru, ima 2GB RAM-a, veću i izdržljiviju 2,800mAh bateriju te će se isporučivati sa 16, odnosno 32GB memorije. Južnokorejska kompanija dodatno je poradila i na kameri koja ima senzor rezolucije 16MP i s kojom se mogu snimati Ultra HD (4K) videozapisi, a iz Samsunga su posebno naglasili poboljšano sučelje, real HDR opciju i brži autofokus.

Galaxy S5 je vodootporan (iz Samsunga kažu da se može smočiti, ali savjetuju da ga ipak ne držite pod vodom) i otporan na prašinu, što su opcije s kojima će se ovaj model razlikovati od dijela konkurencije (osim npr. Sonya koji je ove opcije već predstavio u svojim Xperia Z modelima). Ostale opcije uključuju Android 4.4 KitKat, podršku za LTE te mogućnost mjerenja otkucaja srca – dovoljno je postaviti prst na senzor pored bljeskalice sa stražnje strane telefona i rezultat će se uskoro pojaviti na ekranu telefona.

Treba izdvojiti i zanimljivu opciju Ultra power saving mode – kada je baterija pri kraju, aktiviranjem ove opcije moguće je koristiti samo najosnovnije opcije (pozivi i poruke na crno bijelom ekranu) te bi baterija u ovakvom načinu rada trebala izdržati čak 24 sata na čekanju.

Galaxy S5 u prodaji će se pojaviti 11. travnja u skoro 150 zemalja, a vjerujemo da je među njima i Hrvatska.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene