Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od gangsta rappera do bogataša

Video umalo sve pokvario: Najveća akvizicija u povijesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Applea su službeno objavili preuzimanje Beatsa, čiji će osnivači Jimmy Iovine i Dr. Dre prijeći u Apple i raditi na razvoju 'najinovativnijih glazbenih proizvoda i servisa'

Brojni svjetski mediji nedavno su objavili informaciju kako Apple priprema svoju najveću akviziciju u povijesti – preuzimanje kompanije Beats Electronic za čak 3,2 milijarde dolara. Iako Tim Cook i ekipa nisu htjeli komentirati ove glasine, akviziciju je neslužbeno potvrdio jedan od osnivača Beatsa, poznati rapper Dr. Dre koji je u jednom videu pod utjecajem alkohola priznao kako postaje 'prvi milijarder u hip hopu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stereo MC's sletjeli u Pulu: 'Vraćamo se jer nam se sviđaju vaše žene!'

Apple priprema najveću akviziciju u povijesti!

Navodno su iz Applea poludjeli kada su vidjeli taj video i Dreovo hvaljenje te su neki novinari smatrali da bi Apple zbog toga mogao odustati od preuzimanja ove kompanije, no jučer su ipak službeno potvrdili da će kupiti Beats Electronic kojeg će platiti malo manje u odnosu na prvotne informacije (3 milijarde dolara – 2,6 milijarde u kešu, a 400 milijuna u dionicama) što je i dalje, napominju na BBC-u, najveći novac kojeg je Apple dao za kupovinu neke kompanije.

Beats su 2008. godine osnovali glazbeni producent Jimmy Iovine i Dr. Dre te je ova kompanija sve do nedavno bila poznata isključivo po svojim (skupim) slušalicama, a početkom ove godine pokrenuli su i glazbeni streaming servis koji bi Appleu trebao pomoći u borbi s konkurentskim kompanijama na ovom tržištu poput Spotifyja i Pandore.

Komentirajući ovu akviziciju, izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je kako će, zahvaljujući ovoj suradnji, oni 'nastaviti s razvojem najinovativnijih glazbenih proizvoda i servisa na svijetu', a Appleu će se pridružiti Iovine i Dre za koje je rekao da je 'takve ljude jako teško naći'.

VIDEO 'Lista milijardera upravo se promijenila'

'U svom srcu uvijek sam znao da Beatsu mjesto zajedno s Appleom', rekao je Iovine i dodao da je, kada su pokretali kompaniju, njihova inspiracija bio upravo Apple i njihova 'mogućnost povezivanja kulture i tehnologije'.

Prema nekim analitičarima, upravo je Jim Iovine jedan od razloga zbog kojih se Tim Cook odlučio potrošiti 3 milijarde dolara na ovu kompaniju te Jim Dalrymple vjeruje da će on imati jako veliku ulogu u budućnosti Applea i razvoju proizvoda i servisa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene