Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost 3,2 milijarde dolara

Apple priprema najveću akviziciju u povijesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple bi početkom sljedećeg tjedna trebao službeno objaviti akviziciju Beats Electronica, no dio novinara i analitičara nije siguran koliko je to pametan potez

Brojni mediji jučer su objavili kako je Apple u završnim pregovorima s kompanijom Beats Electronic te kako očekuju da će službena akvizicija biti objavljena početkom sljedećeg tjedna. Na The Vergeu napominju da će, ako su ove informacije točne, ovo biti Appleova najveća akvizicija u povijesti, ali i kako je većina analitičara i novinara poprilično iznenađena (neki se pitaju je li ovo velika pogreška Tima Cooka) ovim Appleovim potezom čija bi vrijednost trebala iznositi čak 3,2 milijarde dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stereo MC's sletjeli u Pulu: 'Vraćamo se jer nam se sviđaju vaše žene!'

Naime, ovo nije prvi puta da je jedan mobilni proizvođač bacio oko na Beats Electronic te je prije tri godine HTC kupio 50 posto udjela u ovoj kompaniji, no njihova suradnja nije dobro završila jer se HTC-ovi telefoni s integriranom tehnologijom Betsa, odnosno sa slušalicama s kojima su se neki modeli isporučivali nisu pokazali previše zanimljivi korisnicima.

Evo što djelatnici Applea kažu o radu u tom tehnološkom divu

Inače, Beats su osnovali glazbeni mogul Jimmy Iovine i rapper i producent Dr. Dre još 2008. godine te je ova kompanija, osim slušalica po kojima je najpoznatija, nedavno pokrenula i glazbeni servis Beats Music koji bi mogao pomoći Appleu u borbi s kompanijama poput Spotifyja. Na temelju prošlogodišnjeg ulaganja Carlyle Groupa, vrijednost Beatsa procijenjena je na oko milijardu dolara, što znači da je njena vrijednost u samo nekoliko mjeseci više nego utrostručena (uz pretpostavku kako će Apple platiti 3,2 milijarde dolara za Beats).

Zanimljivo je da mnogi novinari koji su recenzirali ove slušalice smatraju kako su one precijenjene, odnosno hvale njihovu kvalitetu, ali napominju kako su one ipak preskupe za ono što nude te da cijenu povećavaju odličan dizajn i 'potpis' Dr. Drea. Dosadašnja najveća akvizicija Applea bila je preuzimanje NeXT-a još 1997. godine (kada se u kompaniju vratio i Steve Jobs), kojeg su platili 404 milijuna dolara (uz inflaciju danas bi ta cifra iznosila oko 600 milijuna dolara), dok su prije nekoliko godina kupili izraelsku kompaniju Anobit koju su platili manje od 400 milijuna dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene