Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Samsung i Apple!

X Phone: Google i Motorola donose revoluciju na mobilno tržište?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google navodno priprema neuništivi telefon snažnog hardvera i izdržljive baterije na kojem bi sami korisnici odabirali neke opcije poput količine RAM-a, predinstaliranih aplikacija i slično

 Tijekom proteklih nekoliko mjeseci internetom kruže brojne glasine o X Phoneu, pametnom telefonu kojeg priprema Google, odnosno njegova Motorola. Iako službenih informacija iz ove kompanije nema, količina glasina iz više različitih izvora zaista upućuje na to da Google priprema nešto veliko – 'neuništivi i snažni pametni telefon' kojem će korisnici prije naručivanja putem interneta sami određivati neke opcije koje žele na njemu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika očekivanja Galaxy S5 stiže već u veljači? Slika nije dostupna Još veći, brži i moćniji! STIŽE NASLJEDNIK jednog od najboljih pametnih telefona

Iako su prve glasine govorile da Google priprema samo jedan telefon, posljednje informacije govore da će X Phone biti cijela serija pametnih telefona (poput npr. Samsungove Galaxy S serije) te bi Google svake godine mogao predstaviti novi X model.

Google testira novi način upravljanja telefonima

S obzirom da je većina modela pametnih telefona koji su predstavljeni u posljednje vrijeme hardverski jako slična (svi imaju snaže višejezgrene procesore i velike Full HD ekrane) Google će (navodno) korisnicima omogućiti da, prije nego kupe telefon, sami odaberu opcije koje žele imati na svom pametnom telefonu – npr. količinu RAM-a, predinstalirane aplikacije u telefonu i slično.

Ovakvu je mogućnost na svom Google+ profilu nedavno natuknuo i Guy Kawasaki (koji je bio zadužen za Appleov marketing tijekom predstavljanja prvog Macintosha u osamdesetima, a sada je Googleov savjetnik) i time pokrenuo lavinu novih glasina o mogućnosti personalizacije Googleovih telefona.

Još jedan problem kojeg bi Google mogao riješiti s ovim telefonima jest trajanje baterije te na PhoneAreni kažu da će prvi model X Phonea imati bateriju kapaciteta čak 4,000 mAh koja bi mogla izdržati puno više vremena između punjenja u odnosu na aktualne modele pametnih telefona koji, s obzirom na intenzivno korištenje, često ne mogu izdržati niti jedan dan.

Što se hardverskih opcija ovog telefona tiče, on bi trebao raditi na novoj generaciji Snapdragon procesora (2GHz Snapdragon 800) i imat će Full HD ekran dijagonale 4,8 inča. Osim mogućnosti personalizacije i snažne baterije, Google bi na ovim telefonima veliku pažnju trebao posvetiti i čvrstini kućišta i ekrana pa bi tako ovo mogao biti 'neuništiv' telefon – imat će ekran tri puta snažniji od posljednje generacije Gorilla Glassa i snažno kućište napravljeno djelomično od karbonskih vlakana i dodatno zaštićeno na rubovima, a navodno će biti i vodootporan.

Google priprema telefon koji će u potpunosti promijeniti tržište!

Iste glasine kažu da će, osim s naprednim opcijama, Google konkurirati i cijenom kako bi privukli što veći broj korisnika naprednih pametnih telefona čiji su izbor posljednjih godina ponajviše bili iPhone i Samsungovi Galaxy S modeli.

Snažno kućište i ekran, baterija velikog kapaciteta, napredan softver (koji će navodno donijeti neke opcije koje do sada nismo vidjeli na pametnim telefonima) i prihvatljiva cijena, razlozi su zbog kojih će ljubitelji mobilne tehnologije s velikom pažnjom čekati službene informacije o X Phoneu koji bi, smatraju neki novinari, prvi mogao uzdrmati višegodišnju vladavinu iPhonea i Galaxyja kao najboljih pametnih telefona na tržištu. Očekuje se da bi ga Google mogao predstaviti u drugoj polovici godine, možda tek u studenom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene