Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sony Xperia Z

Ovo je novi veliki konkurent Galaxyju S3 i iPhoneu 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novim pametnim telefonom iz Xperia serije koji ima Full HD pet inčni ekran i četverojezgreni procesor, Sony će konkurirati vodećim modelima na tržištu

Sony je napokon i službeno predstavio novi model pametnog telefona koji bi na tržištu trebao konkurirati najpopularnijim uređajima poput Samsungova Galaxyja S3 i Appleovog iPhonea 5. Glasine o ovom telefonu internetom su kružile već neko vrijeme te se većina njih pokazala točnima - Xperia Z tako dolazi s velikim ekranom dijagonale pet inča Full HD rezolucije (za usporedbu, Galaxy 3 ima 4,8 inčni ekran, a iPhone 5 samo 4 inčni) i radi na 1,5 GHz četverojezgrenom Snapdragon S4 Pro procesoru i 2GB RAM-a.

Iz Sonyja su naročito izdvojili 13MP kameru s kojom se mogu snimati HDR fotografije i videozapisi, a od ostalih naprednih opcija tu je i podrška za NFC i LTE te mogućnost povećanja prostora za pohranu podataka microSD memorijskim karticama.

FOTO Telefoni koji bi trebali obilježiti 2013. godinu!

Još jedna od zanimljivih opcija novog Sonyjevog pametnog telefona jest i što je vodootporan (može izdržati do jedan metar pod vodom, a telefonom će se moći upravljati i kada je ekran mokar) i otporan na prašinu te u Sonyju kažu da je ovo telefon koji će se moći koristiti i u - kadi.

Osim ovog modela, Sony je predstavio i još jedan sličan smartphone - Xperia ZL koji ima većinu istih opcija kao i model Z poput Full HD ekrana dijagonale pet inča, Snapdragon procesora i 13MP kamere, no nije vodootporan, a i drugačije je dizajniran (malo je tanji i lakši te se prednja kamera nalazi na donjem dijelu telefona).

Oba ova modela rade na Googleovom Androidu, verziji 4.1 Jelly Bean i na tržištu bi se trebali pojaviti tijekom ožujka.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene