Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinezi ponovo zapošljavaju

Foxconn se priprema za proizvodnju novog iPhonea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple i Foxconn pripremaju se za početak prodaje novog modela iPhonea te je kineska kompanija ponovno počela s masovnim zapošljavanjima

Apple bi novi model iPhonea trebao predstaviti sredinom rujna, a do kraja tog mjeseca ovaj bi se uređaj već trebao pojaviti u prodaji na nekim tržištima. S obzirom da izlazak iPhonea prate veliki redovi pred trgovinama i velika potražnja brojnih ljubitelja Applea koji se žele što prije dokopati njihovog telefona, Apple mora na vrijeme osigurati veliku količinu zaliha, odnosno milijune telefona koji će biti spremni za prodaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregled godine 2013. Jesu li nam ovi IZUMI OLAKŠALI život?! Slika nije dostupna iPhone 5S Najprodavaniji telefon na svijetu je...

Na poznatom tehnološkom portalu Cnet prenose da, kako bi na vrijeme osigurali dovoljnu količinu zaliha novih modela iPhonea, Apple i njegov partner Foxconn već su počeli s pripremama za rujan te je ova kineska kompanija počela s masovnim zapošljavanjima novih radnika koji će raditi na proizvodnji Appleovog telefona. Foxconn je početkom godine usporio sa zapošljavanjima novih ljudi, što su mnogi povezali sa slabijom prodajom iPhonea 5 od očekivane, a konkretne informacije o prodaji Appleovih telefona u drugom kvartalu trebali bi saznati krajem ovog mjeseca.

Apple priprema odgovor Samsungu: Stižu dva velika iPhonea!

Zanimljivo je da se u tim izvještajima oko proizvodnje novog Appleovog uređaja ne govori o iPhoneu 5S, već o iPhoneu 6, a iako je nakon smrti Stevea Jobsa sve manje tajnovitosti oko uređaja koje predstavlja ova kompanija (o njihovim novim uređajima znamo većinu informacija prije njihovog službenog predstavljanja, što prije nije bio slučaj), i dalje nije sigurno koji će model iPhonea Apple predstaviti u rujnu.

iPhone 5S, iPhone 6, jeftiniji iPhone…

Novinari i analitičari vjeruju da su najveće šanse da Apple u rujnu predstavi samo iPhone 5S – telefon koji ne bi trebao donijeti neku revoluciju u odnosu na dosadašnje modele iPhonea, no koji će imati bolji hardver i neke zanimljive novitete. Tako možemo očekivati brži procesor i bolju kameru veće rezoluciju (posljednjih se dana spominju i neke napredne mogućnosti kamere poput snimanja videozapisa pri brzini od 120fps), podršku za NFC i čitač otisaka prstiju koji bi se navodno trebao nalaziti ispod glave tipke.

NFC tehnologija postaje standard u pametnim telefonima više kategorije i najčešće se koristi za mobilno plaćanje tako da bi novi iPhone brojnim korisnicima mogao zamijeniti kartice na mjestima koja podržavaju ovakav oblik plaćanja. Prilikom plaćanja korisnici iPhonea trebali bi samo prisloniti telefon na platformu za plaćanje, a za potvrdu transakcije ne bi morali upisati PIN, već samo prisloniti prst na čitač otiska prstiju.

Iako ovo nisu neke velike promjene te bi iPhone 5S trebao imati ekran iste dijagonale, ovaj bi telefon vjerojatno trebao privući većinu dosadašnjih korisnika Appleovih telefona (pogotovo one kojima ističu ugovori s operaterima, a mogao bi privući i mnoštvo novih korisnika) koji su do sada potrošili stotine dolara za aplikacije iz App Storea pa im se ne isplati promijeniti platformu i ponovno kupovati sve aplikacije.

Je li ovo taj JEFTINIJI iPhone?

Neki analitičari vjeruju da bi Apple u rujnu po prvi puta mogao predstaviti dva iPhonea – osim modela 5S, Tim Cook bi mogao predstaviti i jeftiniji iPhone o kojem se sve više priča u posljednje vrijeme. I ovaj bi telefon trebao imati ekran dijagonale 4 inča, ali bi trebao imati plastično kućište (umjesto samo crnih i bijelih modela, navodno će biti dostupan u kućištima različitih boja) i slabiji hardver, a sve to po nižoj cijeni s kojom bi Apple napokon mogao parirati jeftinijim telefonima koji rade na Androidu i koji su naročito popularni na tržištima u razvoju.

Osim ova dva modela, glasine kažu kako Apple već neko vrijeme testira i telefon s dijagonalom ekrana od 4,8 inča – s obzirom na dosadašnje poteze ove kompanije koja je tek prošle godine predstavila 4 inčni iPhone, teško je vjerovati da će samo godinu dana nakon toga predstaviti još veći telefon.

Cook priprema iznenađenje?

No, ako ga i ne predstavi ove godine, vjerojatno ga možemo očekivati u 2014. godini te bi, što se dijagonala ekrana tiče, ovakav iPhone konkurirao uređajima poput HTC-a One koji ima 4,7 inčni ekran, odnosno Galaxyja S4 i Sonyjeve Xperije Z koji imaju pet inčne ekrane.

Na razvoju sljedeće dvije generacije iPhonea radio je i Steve Jobs?

Jedna od glasina koja se nedavno pojavila kaže kako Tim Cook priprema i jedno iznenađenje za ljubitelje mobilnih uređaja ove kompanije – iPhone s dijagonalom ekrana od čak 5,7 inča. Takav bi Appleov model konkurirao na sve popularnijem tržištu phableta uređajima poput Galaxyja Note 2 i Xperije Z Ultra.

Kao i uvijek kada je Apple u pitanju, iz ove kompanije nema nikakvih komentara niti službenih informacija o novom modelu, odnosno novim modelima iPhonea te je sigurno da ćemo do predstavljanja Appleovog telefona čuti još brojne glasine oko toga što bi nam ova kompanija mogla predstaviti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene