Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez korisnicima

Ekstenzija za Chrome i Firefox na Facebooku novi je trojanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Microsoftovog odjela za sigurnost javljaju kako se Facebookom proširio trojan koji se 'predstavlja' kao ekstenzija za Google Chrome i Firefox add-on.

Prilikom aktivacije ovog trojana on počne provjeravati zaraženo računalo da li je ono prijavljeno na Facebook i pokušava preuzeti datoteke u kojima su pohranjene liste komandi za ekstenziju preglednika. Nakon toga virus počinje lajkati stranice, dijeliti iste, te objavljivati razne postove na portugalskom jeziku kao i prijavu na grupe, slanje poruka na chat, itd.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hakeri se obogatili! Hakeri su na trojancu za Appleova računala zarađivali 10 tisuća dolara dnevno! Slika nije dostupna Sigurnosne kompanije upozoravaju: Appleova računala više nisu sigurna!

>> Ne nasjedajte na ovu Facebook prijevaru, iza nje čeka virus trojanac

Microsoft kaže kako bi ovaj virus mogao izazvati još više problema s obzirom da isti može mijenjati svoje poruke, URL, Facebook stranice i ostale aktivnosti. "U svakom slučaju preporučamo da uvijek ažurirate sve sigurnosne postavke" — ističu iz Microsofta, a svakako valja obratiti pažnju da instalirate dodatke za Chrome i Firefox isključivo s provjerenih izvora.

Za sada se ovaj virus najviše proširio po Brazilu, no s obzirom da trojan može mijenjati svoj 'oblik' postoji opasnost da se isti proširi vrlo brzo i na ostatak svijeta. Svakako pripazite na što klikate i izbjegavajte dodatke za Chrome i Firefox na Facebooku. Safari navodno nema problema s ovim trojanom. (Powered by ZIMO)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene