Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže iPhone Mini?

Borba velikana se nastavlja: Apple uzvraća udarac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući kvalitetnim i raznovrsnim uređajima, Samsung trenutno dominira tržištem, no čini se da u Appleu pripremaju ofenzivu s novim modelima iPhonea

Apple bi u razdoblju od sljedeće tri godine mogao predstaviti iPhone Mini, manji i jeftiniji iPhone koji bi Appleove telefone napokon učinio dostupnim stotinama milijuna prepaid korisnika koji si trenutno ne mogu priuštiti iPhone, rekao je novinarima Reutersa analitičar Strategy Analyticsa Neil Mawston.

Dodao je da iPhone Mini ipak ne trebamo očekivati tijekom ove godine jer u Cookovoj kompaniji trenutno mogu biti zadovoljni prodajom i profitom koji donosi iPhone 5, no s obzirom na stanje na tržištu, jasno je da Apple s dosadašnjom strategijom s jednim, odnosno dva modela pametnih telefona dugoročno neće moći konkurirati Samsungu koji je tijekom 2012. godine u potpunosti dominirao mobilnim tržištem.

Appleov odgovor Androidu: Stiže jeftiniji iPhone?!

Umjesto toga, sve je više glasina kako možemo očekivati nekoliko modela iPhonea - već ove godine Apple bi u ponudi mogao imati čak tri modela (s dijagonalama ekrana od 3,5, 4 i 4,8 inča), a nakon toga mogli bi predstaviti i iPhone Mini tako da bi korisnici napokon trebali imati izbor između različitih (hardverski i cjenovno) modela njihovih telefona.

Na taj bi način ova kompanija mogla konkurirati Samsungu koji pokriva gotovo sve segmente smartphone tržišta - od manjih i jeftinijih Androida pa do naprednih modela poput Galaxyja S3 i Galaxyja Note 2 te je, uz prepoznatljivu kvalitetu, upravo ta raznolika ponuda uređaja jedan od razloga Samsungove dominacije na tržištu.

Ta bi se dominacija trebala nastaviti i ove godine u kojoj u Samsungu očekuju da će povećati svoj udio na tržištu pametnih telefona s 31 posto koliko su imali u 2012. na 33 posto (predviđaju da će u 2013. isporučiti čak 290 milijuna pametnih telefona) i na taj način dodatno povećati svoju prednost pred Appleom čiji bi udio trebao porasti s 20 na 21 posto, uz isporuku od oko 180 milijuna iPhonea.

Novi iPhone donosi najveće promjene do sada?!

S obzirom na ovu veliku razliku u broju prodanih telefona, novinari Reutersa kažu da bi Apple tijekom sljedećih godina mogao uzeti stvari u svoje ruke i krenuti u ofenzivu pa bi u budućnosti, umjesto predstavljanja samo jednog modela iPhonea godišnje, Cook mogao predstaviti nekoliko modela s kojima bi ciljali na puno veći broj korisnika i tako puno ozbiljnije konkurirali Samsungu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene