Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena strategije

Apple će u 2013. predstaviti čak tri nova iPhonea?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve više glasine upućuje na to da će Apple u 2013. u potpunosti promijeniti strategiju te da će predstaviti tri modela iPhonea - među inima i telefon s dijagonalom ekrana od 4,8 inča

S obzirom na količinu glasina o novim modelima Appleovih telefona koje kruže internetom, gotovo je sigurno da Cook i ekipa mijenjaju dosadašnju strategiju vezanu uz razvoj i prodaju iPhonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna iPhone 5S i iPhone 5C Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone!

Od prvog modela iPhonea koji je predstavljen još 2007. godine pa do danas Apple je godišnje predstavljao samo jedan model - do 2012. to su bili modeli s ekranom dijagonale 3,5 inča, a prošle godine ova je kompanija napokon predstavila telefon s dijagonalom ekrana od 4 inča, što je i dalje dosta manje u odnosu na konkurenciju čiji telefoni imaju ekrane dijagonale 4,8, odnosno pet inča.

Novi iPhone donosi najveće promjene do sada?!

Ove godine možemo očekivati najveće promjene u Appleovoj politici na mobilnom tržištu te će, prema novim glasinama povezanima s azijskim proizvođačima komponenti koje su prenijeli na Business Insideru, Apple ove godine predstaviti čak tri modela iPhonea.

Prva dva modela možemo očekivati već u lipnju kada bi Cook na redovnoj godišnjoj konferenciji trebao predstaviti iPhone 5S i još jedan model s ekranom dijagonale 4,8 inča (navodno bi se ovaj telefon mogao zvati iPhone Math) koji bi se u prodaji pojavili već tijekom ljeta.

Treći model iPhonea možemo očekivati krajem godine (tako da se na tržištu pojavi u vrijeme blagdanske šoping groznice) i o njemu trenutno nema previše informacija osim da će imati 12MP kameru. U posljednjim se izvještajima ne spominje iPhone mini o kojem smo do sada čitali brojne glasine, ali su iz Applea naknadno demantirali informacije o ovom telefonu - što naravno ne znači da ga neće predstaviti.

Hoće li iPhone 6 ovako izgledati?

Od svih navedenih modela najzanimljivijim se čini iPhone s dijagonalom ekrana od 4,8 inča koji bi se na tržištu trebao boriti za titulu najpopularnijeg modela sa Samsungovim Galaxyjem S4 o kojem također nema službenih informacija, no glasine kažu da trebamo očekivati jedan od hardverski najnaprednijih telefona na svijetu.

Inače, u posljednje vrijeme pojavile su se glasine kako je Apple smanjio narudžbe komponenata za iPhone, što je utjecalo i na veliko smanjenje cijene dionica te kompanije, no posljednje informacije kažu da u drugom kvartalu ove godine ponovno možemo očekivati velik porast narudžbi komponenata potrebnih za početak proizvodnje novih modela iPhonea.

Iako iz Applea nema nikakvih službenih informacija o njihovim novim modelima iPhonea, nakon smrti Stevea Jobsa ova je kompanija izgubila veliki dio svoje tajanstvenosti na koju smo ranije navikli pa je tako prije predstavljanja posljednjih novih proizvoda, zahvaljujući točnim glasinama, već bilo poznato što će ova kompanija predstaviti na svojim konferencijama - tako smo prije predstavljanja iPhonea 5 i iPada mini znali većinu opcija koje će imati ovi modeli.

Sve ove glasine upućuju na to, smatraju na Business Insideru, da se ‘nešto događa s Appleom’ te da bi 2013. mogla biti godina velikih promjena za kompaniju.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene