Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putnički zrakoplov kompanije Comair koji se srušio u nedjelju ubrzo nakon polijetanja s uzletišta u Lexingtonu u saveznoj državi Kentucky, koristio je kraću od dvije uzletne staze zračne luke Blue Grass, objavili su istražitelji.


Glavna istražiteljica američkog Nacionalnog ureda za sigurnost prometa (NTSB) u ovom slučaju Debbie Hersman je na konferenciji za novinare izjavila kako je pri kraju te, piste 26 zračne luke Blue Grass bilo tragova koje je očito napravio zrakoplov na letu 5191.

Vezani članci Policija (Foto: AFP) Stravični ubilački pohod u SAD-u: Ubio pet ljudi pa presudio i sebi Ilustracija: AFP Krvoproliće u školi u Kentuckyju: 15-godišnjak ubio dvoje vršnjaka, a ranio 12

Ta uzletna staza uopće nije namijenjena za komercijalni zračni promet, obzirom da je, prema istražiteljima, prekratka za uzlijetanje zrakoplova te veličine i težine.

Istražitelji navode kako ostaje nejasno da li je posada dobila
odobrenje kontrole leta za polijetanje na dužoj uzletnoj stazi,
odnosno pisti 22, od kud je trebao poletjeti te kako se uopće našao na kraćoj pisti.

Zrakoplov se srušio u nedjelju oko 6 sati ujutro po mjesnom vremenu (12 sati po srednjoeuropskom) u šumu udaljenu 1,5 kilometar od uzletišta, a jedini preživjeli od 47 putnika i troje članova posade je kopilot James M. Polehinke, koji je teško ozlijeđen.