Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zrakoplov u Kentuckyju koristio prekratku stazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnički zrakoplov kompanije Comair koji se srušio u nedjelju ubrzo nakon polijetanja s uzletišta u Lexingtonu u saveznoj državi Kentucky, koristio je kraću od dvije uzletne staze zračne luke Blue Grass, objavili su istražitelji.

Glavna istražiteljica američkog Nacionalnog ureda za sigurnost prometa (NTSB) u ovom slučaju Debbie Hersman je na konferenciji za novinare izjavila kako je pri kraju te, piste 26 zračne luke Blue Grass bilo tragova koje je očito napravio zrakoplov na letu 5191.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna potresni prizori VIDEO Smrtonosni tornado iza sebe je ostavio pustoš. Meteorolog ga je nazvao apsolutnim čudovištem, oglasio se i Biden Slika nije dostupna "Mayfield je spljošten" VIDEO Snažan tornado poharao Kentucky, možda najduži u povijesti! Poginulo najmanje 50 ljudi: "Moj dom je uništen, ovo je najgori tornado koji sam proživjela"

Ta uzletna staza uopće nije namijenjena za komercijalni zračni promet, obzirom da je, prema istražiteljima, prekratka za uzlijetanje zrakoplova te veličine i težine.

Istražitelji navode kako ostaje nejasno da li je posada dobila
odobrenje kontrole leta za polijetanje na dužoj uzletnoj stazi,
odnosno pisti 22, od kud je trebao poletjeti te kako se uopće našao na kraćoj pisti.

Zrakoplov se srušio u nedjelju oko 6 sati ujutro po mjesnom vremenu (12 sati po srednjoeuropskom) u šumu udaljenu 1,5 kilometar od uzletišta, a jedini preživjeli od 47 putnika i troje članova posade je kopilot James M. Polehinke, koji je teško ozlijeđen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene