Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zračni promet u Njemačkoj gotovo paraliziran štrajkovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajkovi upozorenja u javnim službama u Njemačkoj gotovo su paralizirali zračni promet u Njemačkoj, a poremećaji se ponegdje bilježe i u prigradskom prometu.

U najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu do 9.30 sati otkazano je 100 letova, a uz otkazane letove u drugim gradovima zabilježena su i brojna kašnjenja.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

Osim toga, štrajk u javnim službama u Berlinu doveo je do gužvi u prometu, koji je otežan i zbog snijega.

Sindikat ver.di čeka odgovor poslodavaca na svoj zahtjev za povećanjem plaća i u međuvremenu najavljuje daljnje štrajkove. Ver.di i drugi sindikati zahtijevaju povećanje plaća od osam posto za 1,3 milijuna zaposlenika u državnim i komunalnim službama, a najmanje povećanje trebalo bi iznositi 200 eura.

Poslodavci su ponudili povećanje od pet posto, i to postupno u roku od dvije godine, s tim da bi se produljilo radno vrijeme.

Sljedeći krug pregovora najavljen je za četvrtak.

U Hamburgu je otkazano 77 letova zbog štrajka vatrogasaca, čime je pogođeno više od 6.000 putnika. Poremećajima u zračnom prometu zbog štrajka u Hannoveru pogođeni su posjetitelji najvećega računalnog sajma na svijetu CeBIT.

U Sjevernoj Rajni-Westfaliji ukupno štrajka 650 zaposlenika kontrole letenja, sigurnosnih službi, kontrole prtljage, vatrogasnih službi i policije.

Od idućeg ponedjeljka najavljeni su štrajkovi i na željeznici. Sindikat strojovođa najavio je neograničeni štrajk kako bi time iznudio pristanak njemačke željeznice na povećanje plaća od 11 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene