Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zračna luka u Amsterdamu djelomično evakuirana.


Međunarodna zračna luka u Amsterdamu djelomično je evakuirana u utorak navečer nakon što je policija pozvana zbog sumnje u eksplozivnu napravu, a nizozemski mediji prenose da je nekoliko osoba uhićeno.

Vezani članci Domagoj Mikić na Markovu trgu Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat" Peter Rudolf de Vries Nizozemski novinar kojemu su pucali u glavu podlegao ozljedama: ''Borio se do kraja, ali nije uspio dobiti bitku''

Stručnjaci za eksplozive pregledali su prtljagu muškarca uhićenog na Schipolu oko 21,30 sati no nije jasno i jesu li pronašli eksploziv.

Prema lokalnim medijima još su dvije osobe privedene nešto kasnije a nakon njih još četiri koje su bile u vozilu sa zastavom Belgije.

Zračna luka objavila je na Twitteru da incident nije utjecao na odvijanje zračnog prometa i da sav javni prijevoz za Schipol funkcionira prema redu vožnje.

Prije tri tjedna u terorističkom napadu na bruxellesku zračnu luku i stanicu podzemne željeznice ubijene su 32 osobe. (Hina)