Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Zbog pogreške prilikom operacije dojke bolnica pacijentici iz Podravine mora platiti odštetu i pokriti troškove liječenja.


Pacijentica iz Podravine na odjelu kirurgije koprivničke bolnice bila je na operaciji dobroćudnog tumora desne dojke u kolovozu 2013. Operacija je protekla uredno, ali je pacijentica odmah nakon operacije počela osjećati pritisak u desnoj dojci, s intenzivnim bolovima na području oko kirurškog reza.

Odlazila je na preglede i žalila se na otekline i bolove, a kaže kako su joj liječnici rekli da to nije ništa i da je od konaca. No, bolovi nisu prolazili.

Primijetila je kako joj desna dojka jako otiče, pa je počela stavljati hladne obloge i mazala je posebnim kremama za ublažavanje oteklina. Ima četiri člana obitelji s dijagnosticiranim karcinomom dojke, zbog čega je bila pod velikim stresom.

U međuvremenu je otišla raditi u Njemačku, u kojoj je otišla na pregled i snimanje. Pronašli su joj strano tijelo u dojci četiri godine nakon operacije.

Duljina sedam centimetara

"Sekundarna operacija desne dojke radi uklanjanja stranog tijela učinjena je u Njemačkoj u svibnju 2017. godine, prilikom čega je izvađen zaostali komad plastičnog materijala plave boje u obliku trake, širine oko četiri milimetra te duljine oko sedam centimetara", navodi se u presudi.

Zvonko Pelicarić - 2 Jučer na operaciji, danas otpušten: Pacijent kojem je inovativnim zahvatom zaleđen i odstranjen tumor opisao svoje iskustvo - "Gotovo kao da sam zub izvadio"

Sanja Barić Ustavna stručnjakinja o slučaju Čavajda: "U slučaju da RH ne poštuje zakone i Ustav, ova nesretna gospođa će to morati učiniti u Sloveniji. A potom će Hrvatska odgovarati"

Medicinski vještaci utvrdili su da je vjerojatno bila riječ "o stranom tijelu (plastičnom materijalu za drenažu koji se koristi nakon operacije manjeg kirurškog zahvata) zaostalom u desnoj dojci nakon operacije benignog tumora 2013. godine", piše Danica.hr.

Općinski sud u Koprivnici u ponedjeljak je donio presudu kojom je bolnici naložio plaćanje ukupno 138.000 kuna odštete i blizu 38.000 kuna odvjetničkih troškova. Presuda je nepravomoćna i bolnica se na nju može žaliti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju