Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinska senzacija

Jučer na operaciji, danas otpušten: Pacijent kojem je inovativnim zahvatom zaleđen i odstranjen tumor opisao svoje iskustvo - "Gotovo kao da sam zub izvadio"

Aktualno Galerija Zvonko Pelicarić - 1 Zvonko Pelicarić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zvonko Pelicarić - 2 Zvonko Pelicarić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zvonko Pelicarić - 3 Zvonko Pelicarić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Viktorija Bednjanec Galerija 1/4 >>
Medicinska senzacija u zagrebačkom KBC-u Sestre Milosrdnice. Prvi put u Hrvatskoj izveden je zahvat zaleđivanja tumora bez oštećenja okolnog i zdravog tkiva.

Operirano je dvoje pacijenata kojima je dijagnosticiran karcinom bubrega. Budući da je riječ o minimalno invazivnoj metodi liječenja, pacijenti već sljedeći dan mogu biti otpušteni iz bolnice.

Reporterka Viktorija Bednjanec je za Dnevnik Nove TV razgovarala sa Zvonkom Pelicarićem, jednim od pacijenata koji su operirani.

"Odlično se osjećam s obzirom na to da je operacija bila teška i zahtjevna. Mogu vam kazati da osjećam sitnu bol u bubregu i ništa više. Gotovo kao da sam zub izvadio. Nakon operacije sam osjetio bol, a sve skupa je trajalo oko dva sata - od kada sam uspavan do kada sam se probudio", objasnio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KBC SESTRE MILOSRDNICE Zagrebački kirurzi prvi put izveli inovativni zahvat: Pacijentu su tumor bubrega - smrznuli. "Ovo je velik napredak"

Njegova bitka s tumorom traje već godinama. "Ja sam se s tumorom susreo prvi put 2013. godine. Pa sam morao izvaditi jedan bureg, a u međuvremenu se ustanovilo da imam i karcinom na prostati. To traje sveukupno već gotovo 10 godina", naveo je. 

Pročitajte i ovo Ilustracija REDOVAN PREGLED JE NEIZBJEŽAN Hrvatska na samom vrhu po smrtnosti: "Samo 53 posto oboljelih ima prvi stadij bolesti, dok ostali imaju metastaze"

Zahvalan je cijelom medicinskom osoblju. "Za mjesec dana bih trebao doći na kontrolu. I onda svakih šest mjeseci, ako je stanje zadovoljavajuće, dolaziti na kontrole i nastaviti živjeti s tim. To traje", dodao je Pelicarić. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene