Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog novog snijega koji je padao preko noći, a i dalje pada, u većem dijelu Slovenije vladaju teškoće i zastoji u cestovnom i željezničkom prometu, a na više od dva sata bio je zatvoren i ljubljanski aerodrom.


Međunarodni vlakovi kroz Sloveniju kasne u prosjeku oko 30 minuta, a zbog snijega na pisti jutros je više od dva sata bila zatvorena ljubljanska zračna luka 'Jože Pučnik'. Zbog toga su otkazani redovni letovi za Beč i Muenchen, dok je zrakoplov iz Istanbula preusmjeren na tršćanski aerodrom Ronchi.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji Naši susjedi prvi put nakon sedam mjeseci nemaju preminulih i više nisu u crvenoj zoni Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

Gorski prijelazi Korensko sedlo i Vršič prema Austriji zatvoreni su, a na graničnim prijelazima Ljubelj i Jezersko za vozila je obvezna uporaba lanaca. Više neprilika u cestovnom prometu na različitim pravcima izazvala su teretna vozila u zastoju. Iako se ceste čiste, prometna policija preporučuje oprez i strpljenje, te dobro planiranje odlaska, a meteorolozi za popodne najavljuju prestanak snježnih oborina koje će u većini države prijeći u kišu.