Obavijesti Video Pretražite Navigacija
200 ljudi obavlja sanaciju

Zbog 'Sandy' iz američke rafinerije iscurilo 1,2 milijuna litara dizela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka rafinerija Motiva izvijestila je kako je došlo do razlijevanja oko 1,2 milijuna litara dizela nakon što je u uraganu Sandy oštećen jedan od rezervoara u postrojenju u Sewarenu u državi New Jersey.

Prilikom razlijevanja nitko nije ozlijeđen, prenosi CNN. Shell, koji posjeduje dio Motive, ranije je izvijestio kako su oštećena najmanje dva rezervoara.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

>> Novi Zeland: Iz nasukana broda ispumpana polovica goriva

Državni odjel za zaštitu okolišta javio je kako je Motiva prijavila nesreću te unajmila radnike za sanaciju. Na sanaciji dizela, koji je završio u tjesancu između Staten Islanda, New Yorka i New Jerseya, radi oko 200 ljudi, a proces nadgleda obalna straža.

Predsjednik Barack Obama u obilasku žrtava razornog uragana posjetio je i pogođena područja u New Jerseyu te poručio kako neće zaboraviti na žrtve. Pohvalio je guvernera New Jerseya Chrisa Christiea, republikanca i pristašu Obamina izbornog suparnika Mitta Romneya, a Christie je uzvratio rekavši kako cijeni njegovu dobru volju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene