Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog pirotehnike poginulo 25 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
25 osoba je poginulo, uključujući trudnicu i dvoje djece u požaru u robnoj kući, doznaje se od filipinske policije.

Požar koji su izazvala pirotehnička sretva, zahvatio je dućan u Ormoc Cityju na otoku Leyet u središnjem dijelu Flipina kasno popodne na Božić i trajao je gotovo sdam sati.  

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Pirotehnika zaplijenjena u Splitu u Splitu Sukus velikog derbija: Policija objavila koliko navijača je privedeno i koliko pirotehnike zaplijenjeno

"Prvotna istraga je pokazala da je požar buknuo nakon što je netko od kupaca pucao iz pištolja-igračke i pogodio policu s pirotehnikom koja se potom zapalila", rekao je šef špolicije Manuel Cubillo. 

"Vatra je ubrzo zahvatila cijeli dućan i kupcima koji su se tamo zatekli odsjekla izlaz", rekao je Cubillo. "25 ljudi je ostalo unutra, uključujući jednu trudnicu i njezina 4-godišnjeg sina.", dodao je.

Još 9 osoba je ozlijeđeno.  

Dućan nije imao dozvolu za prodaju pirotehnike koja se na Filipinima tradicionalno koristi za doček Nove godine. Svake godine pirotehnika na Filipinima izazove desetke ranjavanja, pogibija i požara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene