Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac i kći

Zbog ove fotografije osuđen je na smrt!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Arabi u šoku je nakon što je iranski vrhovni sud potvrdio presudu glavi obitelji.

Vrhovni sud Irana potvrdio je odluku kaznenog suda u Teheranu koji je 30-godišnjeg Soheila Arabija osudio na smrtnu kaznu vješanjem zbog fotografije koju je postavio na Facebooku. Radi se uhvaćenom trenutku nježnosti između oca i kćeri koji je sud proglasio 'vrijeđanjem proroka' za što je predviđena smrtna kazna.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Uzašavajuće je da netko bude osuđen na vješala samo zato što je na internet postavio nešto što netko drugi smatra uvredljivim. Iran mora što prije poraditi na kaznenim mjerama te izbaciti odredbe koje izražavanje slobodne volje smatraju zločinom, posebno kad se radi o smrtnoj kazni', rekao je Eric Goldstein, zamjenik direktora organizacije Human Rights Watch za Bliski istok i Sjevernu Afriku.

FOTO Iranke skidaju veo i fotke objavljuju na Facebooku

Soheila i njegovu suprugu Nastaran uhitili su u studenom prošle godine. Nastaran su ubrzo pustili, ali Soheil je zadržan u samici dva mjeseca prilikom čega je bio ispitivan bez prisutnosti odvjetnika.

Od prošle godine iranske sigurnosne službe puno strože kontroliraju internet te oštro kažnjavaju korisnike društvenih mreža koji objavljuju stvari koje oni smatraju nepodobnima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene