Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dio Bugarske i Rumunjske uz Crno more zahvatilo je snažno nevrijeme, a vlasti obiju zemalja morale su zatvoriti crnomorske luke.


Zbog obilnih kiša praćenih jakim vjetrom zatvorene su bugarske crnomorske luke Varna i Burgas, a u gradu Radnevo proglašeno je izvanredno stanje.

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Uzbudljivo na plažama (Foto: Instagram/Reddit) - 16 Na plažama se može vidjeti stvarno svašta: Nebuloze koje izvode neki turisti dobro su nas nasmijale

Na jugu Bugarske je na jedan četvorni metar palo više od 100 litara kiše, 17 sela planinskog lanca Rhodope je bez struje, a zaredale su i poplave.

Meteorološke službe javljaju da bi kiša na nekim mjestima mogla prerasti u snijeg, a vjetar još ne jenjava. U Rumunjskoj su zbog nevremena zatvorene sve crnomorske luke.

'Zbog olujnog vjetra otkazani su svi radovi na utovaru i istovaru brodova u lukama na Crnom moru', kazala je Florea Rasica, kontrolorka prometa u glavnoj luci Constanti.

Prema predviđanjima, luka će ostati zatvorena još najmanje 12 sati jer se ne očekuje brzo poboljšanje vremena.