Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nezgodne javne izjave da se slovenski umirovljenici nemaju čega bojati osim da će im smrt pokucati na vrata u četvrtak je odstupio državni tajnik u ministarstvu za rad i socijalnu skrb Marko Štrovs.


Slovenska vlada priopćila je da se na ostavku odlučio sam, makar se odmah nakon šokantne izjave, dane u jednoj televizijskoj emisiji, ispričao umirovljenicima i ostalima koji su se osjetili pogođenima.

Vezani članci Cjepivo AstraZenece, ilustracija Slovenija neće mijenjati strategiju cijepljenja AstraZenecom, ostaju pri svojoj odluci Napad nožem, ilustracija Užas u Sloveniji: Unuka ubila 85-godišnju baku, izbola je nožem na smrt?

Štrovs je pojasnio da je izjava uzeta iz konteksta i da je njome samo htio ilustrirati da umirovljenici, za razliku od zaposlenih, imaju zajamčena primanja i ne moraju se bojati gubitka posla. Bez obzira na to, uslijedio je val zahtjeva za njegovom ostavkom zbog izjave koja je šokirala širu javnost.

Ostavku drugog čovjeka u ministarstvu pozdravila je i Demokratska stranka umirovljenika (DESUS), inače članica koalicije premijera Janeza Janše, te navela da će tražiti da joj u novoj raspodjeli pripadne Štrovsovo mjesto.

Mjesto državnog tajnika u ministarstvu do sada je bilo rezervirano za stranku Nova Slovenija (N.SI), ministra financija Andreja Bajuka.