Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Umirovljenici se nemaju čega bojati osim da će im smrt pokucati na vrata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nezgodne javne izjave da se slovenski umirovljenici nemaju čega bojati osim da će im smrt pokucati na vrata u četvrtak je odstupio državni tajnik u ministarstvu za rad i socijalnu skrb Marko Štrovs.

Slovenska vlada priopćila je da se na ostavku odlučio sam, makar se odmah nakon šokantne izjave, dane u jednoj televizijskoj emisiji, ispričao umirovljenicima i ostalima koji su se osjetili pogođenima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu Slika nije dostupna Slovenski državni tajnik o morskoj granici s Hrvatskom

Štrovs je pojasnio da je izjava uzeta iz konteksta i da je njome samo htio ilustrirati da umirovljenici, za razliku od zaposlenih, imaju zajamčena primanja i ne moraju se bojati gubitka posla. Bez obzira na to, uslijedio je val zahtjeva za njegovom ostavkom zbog izjave koja je šokirala širu javnost.

Ostavku drugog čovjeka u ministarstvu pozdravila je i Demokratska stranka umirovljenika (DESUS), inače članica koalicije premijera Janeza Janše, te navela da će tražiti da joj u novoj raspodjeli pripadne Štrovsovo mjesto.

Mjesto državnog tajnika u ministarstvu do sada je bilo rezervirano za stranku Nova Slovenija (N.SI), ministra financija Andreja Bajuka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene