Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkog gradu Marburgu, predstavivši se kao brat umrle osobe.


Zbog duga između 60 i 70 tisuća eura, 47-godišnji njemački državljanin koji živi i radi na području austrijske općine Henndorf u Salzburgu krivotvorio je smrtovnicu, proglasivši se mrtvim.

Vezani članci Ilustracija Policajci prišli muškarcu i pokušali razgovarati s njim, no nisu očekivali ono što je uslijedilo Porezni dužnici: Ilustracija - 4 Najnovija lista dužnika Porezne uprave: Među njima i javne institucije, pogledajte koliki je dug

Otkriven je zahvaljujući pedantnosti nadležne općinske referentice Henndorfa, pišu salzburški mediji. Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkog gradu Marburgu (pokrajina Hessen), predstavivši se kao brat umrle osobe.

Odala ga je greška u urudžbenom broju krivotvorenog dokumenta, odnosno previsoko stavljeni poslovni broj iz kojeg je proizašlo da je ove godine u Marburgu koji broji oko 80 tisuća stanovnika umrlo već 600 osoba. Začuđena tim podatkom nazvala je općinski ured u Marburgu, u kojem nitko nije imao pojma o navodnoj smrti 47-godišnjaka prevaranta.

Prema izvješću salzburške policije, krivotvoritelj im je rekao da je zapao u dugove i nije imao drugog izlaza. Isti izvor navodi da mu je namjera bila otputovati u Ameriku i započeti novi život u sredini gdje ga nitko ne poznaje. Policija je njemačkog državljanina na radu u Austriji zbog krivotvorenja dokumenata prijavila Državnom tužiteljstvu u Salzburgu. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju