Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorio osmrtnicu

Zbog duga sam sebe proglasio mrtvim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkog gradu Marburgu, predstavivši se kao brat umrle osobe.

Zbog duga između 60 i 70 tisuća eura, 47-godišnji njemački državljanin koji živi i radi na području austrijske općine Henndorf u Salzburgu krivotvorio je smrtovnicu, proglasivši se mrtvim.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Riječ je o Srbinu Unakaženo tijelo bez prstiju pronađeno u stanu u Beču: "Način egzekucije ukazuje na balkansku mafiju"

Otkriven je zahvaljujući pedantnosti nadležne općinske referentice Henndorfa, pišu salzburški mediji. Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkog gradu Marburgu (pokrajina Hessen), predstavivši se kao brat umrle osobe.

Odala ga je greška u urudžbenom broju krivotvorenog dokumenta, odnosno previsoko stavljeni poslovni broj iz kojeg je proizašlo da je ove godine u Marburgu koji broji oko 80 tisuća stanovnika umrlo već 600 osoba. Začuđena tim podatkom nazvala je općinski ured u Marburgu, u kojem nitko nije imao pojma o navodnoj smrti 47-godišnjaka prevaranta.

Prema izvješću salzburške policije, krivotvoritelj im je rekao da je zapao u dugove i nije imao drugog izlaza. Isti izvor navodi da mu je namjera bila otputovati u Ameriku i započeti novi život u sredini gdje ga nitko ne poznaje. Policija je njemačkog državljanina na radu u Austriji zbog krivotvorenja dokumenata prijavila Državnom tužiteljstvu u Salzburgu. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene