Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkog gradu Marburgu, predstavivši se kao brat umrle osobe.


Zbog duga između 60 i 70 tisuća eura, 47-godišnji njemački državljanin koji živi i radi na području austrijske općine Henndorf u Salzburgu krivotvorio je smrtovnicu, proglasivši se mrtvim.

Vezani članci Istra Istra ne odustaje: Ponovno pisali Slovencima, ali i Kurzu - ''Budite selektivni, ova situacija nije rezultat sreće'' Koronavirus u Austriji, ilustracija Glavni grad najveće žarište, kancelar uputio dramatično upozorenje: "Na početku smo drugog vala"

Otkriven je zahvaljujući pedantnosti nadležne općinske referentice Henndorfa, pišu salzburški mediji. Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkog gradu Marburgu (pokrajina Hessen), predstavivši se kao brat umrle osobe.

Odala ga je greška u urudžbenom broju krivotvorenog dokumenta, odnosno previsoko stavljeni poslovni broj iz kojeg je proizašlo da je ove godine u Marburgu koji broji oko 80 tisuća stanovnika umrlo već 600 osoba. Začuđena tim podatkom nazvala je općinski ured u Marburgu, u kojem nitko nije imao pojma o navodnoj smrti 47-godišnjaka prevaranta.

Prema izvješću salzburške policije, krivotvoritelj im je rekao da je zapao u dugove i nije imao drugog izlaza. Isti izvor navodi da mu je namjera bila otputovati u Ameriku i započeti novi život u sredini gdje ga nitko ne poznaje. Policija je njemačkog državljanina na radu u Austriji zbog krivotvorenja dokumenata prijavila Državnom tužiteljstvu u Salzburgu. (Agencija VLM)