Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Završen studentski prosvjed u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Molitvom ispred hrama svetog Save kojoj je nazočilo nekoliko tisuća građana završen je studentski prosvjed protiv proglašenja neovisnosti Kosova, a mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije je rekao kako od Vijeće sigurnosti UN-a očekuje da hitno obrani "pogažena ljudska, vjerska i državna prava srpskog naroda i države".

Mitropolit Amfilohije je pozvao građane Srbije da u četvrtak, na zakazanom prosvjedu, na miran i dostojanstven način "svjedoče pred svijetom vjernost prema Kosovu i Metohiji i ono što se zna - da je Kosovo bilo i da će ostati u Srbiji".

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Studentski prosvjed, u kojem su sudjelovali i mnogi građani, nije protekao mirno. Skupina mladića sa sportskim navijačkim simbolima odvojila se od okupljenih i kamenovala zgradu turskog veleposlanstva, demolirala još jedan restoran Mc Donald's.

Policija je spriječila dolazak nasilnih prosvjednika u Ulicu Kneza Miloša gdje se nalaze mnoga veleposlanstva, među njima u neposrednoj blizini i hrvatsko i američko, pred čijim zgradama su raspoređene jake policijske snage.

U središtu grada, u blizini trga Slavije zapaljeno je i nekoliko kontejnera a na tom trgu su tijekom dana prosvjedovali i taksisti blokirajući promet.

Nereda je bilo i u Nišu, Somboru, Kikindi, Subotici, Smederevu i drugim mjestima.

Nasilje na ulicama osudile su udruge za zaštitu ljudskih prava, te gradski čelnici, a nedjeljne napade na novinare -novinarske udruge.

Premijer Vojislav Koštunica pozvao je u ponedjeljak navečer građane da zaustave nered i nasilje te da dođu na veliki mirni prosvjed pod nazivom 'Kosovo je Srbija' koji će se održati u četvrtak popodne u Beogradu, u organizaciji državnih institucija i parlamentarnih stranaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene