Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pala zbog krađe

Zašto se Miki predala policiji i što je napravila s milijun eura: "Znala je da je proganjaju, htjeli su novac"

Mirnesa S.
Mirnesa S. Foto: Facebook/Policija Stuttgart
Mediji u regiji i Njemačkoj i dalje bruje o slučaju Mirnese S. podrijetlom iz Busovače, koja je uhićena zbog sumnje da je ukrala više od milijun eura iz tvrtke u Njemačkoj, a Axel Petermann, kriminolog i profiler, pojasnio je razloge zbog čega se bjegunka odlučila predati.

Mirnesa S., poznata i kao Miki, uhićena je u ponedjeljak navečer u zračnoj luci u Stuttgartu nakon što je preko odvjetnika najavila da će biti tamo. Policija ju je tražila zbog krađe od listopada prošle godine, kada je snimljena kako s torbom punom novca izlazi iz tvrtke za transport novca u kojoj je bila zaposlena. 

Za njom su bile raspisane međunarodna tjeralica i nagrada za korisne informacije o njoj od 37 tisuća eura.

Kriminalist Axel Petermann ističe da se vjerojatno odlučila na predaju zbog pritiska koji više nije mogla podnijeti.

"Znala je da je proganjaju, na neki način. Ne samo policija, već i ljudi koji su željeli nagradu. Možda i kriminalci koji su joj htjeli uzeti novac. I kako da se netko na njezinu mjestu osjeća sigurno? Stoga je jedina razumna alternativa bila da se preda i možda se nada da će zato biti blaže kažnjena", kazao je Petermann za RTL.de.

Smatra da je Mirnesa možda ostala i bez novca.

Pročitajte i ovo Mirnesa S. uhićena na aerodromu Opa, Miki! U Njemačkoj pala najtraženija konobarica iz BiH zbog krađe milijun eura

"Mogla je potrošiti novac, naravno, iako je milijun eura puno novca. Mogli su joj ga i drugi ukrasti. Zna da će u jednom trenutku biti uhvaćena, da će biti kažnjena. A možda se nada da će joj i to omogućiti da se dogovori, da će to biti povoljnije za nju. Policiju zanima i je li sama počinila zločin ili je imala sudionike, a ako je, tko su oni. I naravno, kamo je otišao novac", pojasnio je kriminalist.

 

 

Mirnesa S. za vrijeme bijega promijenila je i izgled te na najnovijim fotografijama izgleda drugačije nego na onima koje su snimljene kad je uhićena.

"Obojila je kosu, nosi drugačiju odjeću. Rekao bih da više nije tako upadljivo ekstravagantna. No, to sve nije joj pomoglo jer su je ionako prepoznali", rekao je Petrermann.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene