Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zašto se hrvatski vojnici premještaju u opsnu zonu Kandahar?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je kako je Ministarstvo vanjskih poslova dobilo zadatak da, u suradnji s Ministarstvom obrane, istraži na temelju čega je donesena odluka o premiještanju hrvatskih vojnika u Afganistanu u Kandahar, a predsjednik države Stjepan Mesić rekao je kako hrvatski vojnici neće imati ratnu, nego isključivo instruktorsku funkciju.

Premiještanje hrvatskih vojnika u sklopu misije ISAF u Kandahar, ratnu zonu i jedno od najjačih talibanskih uporišta na jugu Afganistana, premijer Sanader i predsjednik Mesić komentirali su nakon svečane sjednice Hrvatskog sabora, u povodu Dana neovisnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjereno otkriva detalje o Vanessi Raney SOA ju je proglasila opasnom za javni poredak: Kako je takva osoba dospjela u Hrvatsku i tko je ona u stvari? Slika nije dostupna Jedna od najcrnjih obljetnica Svjedoci smo postavljanju najveće grobnice katastrofi koju je izazvao čovjek

'Ministarstva vanjskih poslova i obrane dobile su zadaću da istraže na temelju čega su donesene takve odluke i ja čekam izviješće o tome', rekao je premijer Sanader.

Podsjetio je kako Hrvatska u Afganistanu sudjeluje u sklopu međunarodne misije, koja ne podliježe nacionalnom zapovjedništvu.

'Ja, kao premijer, želim znati o čemu je riječ', dodao je Sanader.

Na novinarsko pitanje je li spreman pokrenuti inicijativu da se
hrvatski vojnici povuku iz Afganistana pokaže li se da je njihov
angažman u suprotnosti s odlukama Hrvatskog Sabora, premijer je odgovorio kako će pričekati izviješće i potom obavijestiti javnost.

Predsjednik Mesić izjavio je novinarima kako je bio obaviješten o premiještanju hrvatskih vojnika, te da naši vojnici ni na kriznom jugu Afganistana neće imati ratnu, nego isključivo instruktorsku funkciju.

'Jedno je biti instruktor, a drugo je ratovati', rekao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene