Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijela kuća potvrdila je u srijedu da zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost Mira Ricardel odlazi s te pozicije, no ostaje u administraciji.


Glasnogovornica Sarah Sanders u priopćenju je kazala da će ''Mira Ricarcdel nastavati s podrškom predsjedniku, unatoč odlasku iz Bijele kuće kako bi prešla na novu poziciju u administraciji. Predsjednik je zahvalan na njezinoj sužbi američkom narodu i težnji nacionalnim sigurnosnim prioritetima'', prenosi CNN.

Vezani članci Melania Trump (Foto: AFP) Mira Ricardel, najviše rangirana Hrvatica američke administracije, leti iz Bijele kuće zbog svađe s Melanijom? Melania Trump (Foto: Profimedia) Intervju Melanije Trump koji će podignuti veliku prašinu: "Ja sam najzlostavljanija osoba na svijetu!"

Prema pisanjima CNN-a, Ricardel je za vrijeme obavljanja svoje dužnosti stvorila poduži popis neprijatelja i zaradila reputaciju zbog neugodnog ponašanja prema podređenima, planiranja protiv dužnosnika Bijele kuće i otkrivanje medijima informacija o protivnicima Trumpove administracije.

Izvori za CNN tvrde da je predsjednik Donald Trump odluku o otpuštanju Ricardel donio još u utorak, dan nakon što je iz ureda Melanije Trump zatražena ostavka Mire Ricardel.