Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčice, zamijenjene u češkoj bolnici nakon rođenja, vraćene su biološkim roditeljima, na vrijeme da zajedno proslave prvi rođendan, 9. prosinca.


Nakon tjedana savjetovanja i susreta parovi su se dogovorili da zamijene djevojčice.

Vezani članci Bebe i voda Roditelji zbog internetskog izazova polijevaju bebe vodom, pogledajte preslatke reakcije Odgajanje sinova (Foto: thechive.com) Mit kaže da je lakše podizati sinove, no oni su odlučili raskrinkati tu laž

Djevojčice su rođene s razlikom od 18 minuta u bolnici u Trebiću, nedaleko od austrijske granice. 

Zamjena je otkrivena nakon što je otac jedne od djevojčica, Libor Broza, posumnjao da djevojčica nije njegova. Nakon što je potajno napravio test očinstva, njegove sumnje su potvrđene. No šok je uslijedio kada se saznalo da njegova djevojka, Jaroslava Trojanova nije djetetova majka.

Šokirani otkrićem, nazvali su bolnicu, koja je na kraju priznala pogrešku i upoznala ih s Janom i Jaroslavom Cermak, koji su dobili njihovu djevojčicu. I njih je otkriće, da dijete koje odgajaju nije njihovo, šokiralo. 

Obitelji su se odlučile sastajati kako bi se bolje upoznali i razmijenili informacije o Veroniki i Nikolki. 

Prije dva dana konačno su izveli zamjenu iako je za svih to golema promjena. Ipak optimistični su, jer će uskoro odgajati svoju djecu. 

Sestre koje su skrivile zamjenu djevojčica kažnjene su financijski, a bolnica se ispričala roditeljima. 

Policija je pokrenula istragu, ali nije podigla ni jednu optužnicu.