Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilateralni odnosi

Zaharova: "Tražimo službeno očitovanje Beograda o isporuci srpskog oružja Ukrajini. Pažljivo pratimo ovu priču"

Marija Zaharova
Marija Zaharova Foto: Olga MALTSEVA / AFP
Marija Zaharova izrazila je duboku zabrinutost zbog navoda o prodaji srpskog oružja Ukrajini. Tražie i službeno očitovanje Beograda.

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova kaže kako je Moskva tražila slubeno očitovanje Beograda o navodima da je Srbija Ukrajini isporučila oružje preko posrednika.

"Već smo zatražili od Beograda da se izjasni. Takve izjave ne treba davati ni putem medija, ni preko Telegram kanala, ni kroz curenje informacija već putem službenog priopćenja stava srbijanske strane", izjavila je u intervjuu za RBC.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić KURTI I VUČIĆ Što je dogovoreno za Kosovo? Prvi put objavljen tekst EU-a o prijedlogu sporazuma sa Srbijom

Riječ je o važnim bilateralnim odnosima, tvrdi, pa je važno da se znaju sve činjenice prije nego što odluče kako reagirati. Svakako, ove informacije jako su zabrinule Moskvu.

"Pažljivo pratimo ovu priču. Obratili smo pažnju na nedavnu raspravu o toj temi u skupštini Srbije. Informacija koje kruži, naravno, izaziva našu najdublju zabrinutost", navela je.

Pročitajte i ovo Ilustracija, Vladimir Putin ruske prijetnje Stručnjak zanimljivo objasnio kako dolazi do stiskanja crvenog gumba koji bi nas sve izbrisao: "Ne opali koljenom u ormarić u 7 ujutro..."

Na ruskim Telegram kanalima ranije se pojavila vijest da je Srbija prodala 3500 raketa Ukrajini preko Slovačke i Turske. Ministar obrane Srbije Miloš Vučević ogradio se od političke odgovornosti.

"Da li privatne kompanije kupuju na trećim tržištima i prodaju kompanijama u nekim drugim državama, to nije pitanje za Srbiju, to je međunarodna trgovina. Za nas to može biti interesantno u obavještajnom smislu, u smislu informacija, a ne zakonske obveze ili regulative", rekao je u skupštini Srbije, a prenosi N1info.rs.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene