Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Grčkoj

Bol i tuga postali su bijes: Prosvjedi zbog tragedije, kamenjem gađali zgradu kompanije koja održava željeznice

Aktualno Galerija Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 1 Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 2 Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 3 Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 4 Potraga za žrtvama željezničke nesreće u Grčkoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed u Grčkoj Galerija 1/5 >>
Broj poginulih u željezničkoj nesreću u Grčkoj popeo se na 57. Za desecima se još traga, a spasilačke ekipe ulažu sve napore da se probiju do žrtava, a zbog nesreće su počeli i prosvjedi.

Na mjestu strašne nesreće nalaze se zakrivljeni ili potpuno smrskani vagoni, hrpa krhotina i pripadnici svih hitnih službi. Potraga za za žrtvama najsmrtonosnije željezničke nesreće u Grčkoj još uvijek traje. Broj poginulih popeo se na 57.

"Koliko god smo naučeni da svoje osjećaje ostavimo iza sebe, svakako kada dođete na mjesto događaja i vidite ovu sliku, prvo što vam padne na pamet je strah jer ulazite u incident koji nikada prije niste vidjeli", rekao je Konstantinos Imanimidis, spasilac Crvenog križa.

Pročitajte i ovo Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 1 Velika tragedija VIDEO Pogledajte grafički prikaz stravičnog sudara vlakova u Grčkoj

Olupine teretnog i putničkog vlaka uklanjanju se uz pomoć dizalica i bagera.

"Bio je to masovni incident bez presedana za Grčku, s mnogo žrtava. Volumen vagona je teško pomicati. Zato su od samog početka korištene dizalice i specijalni strojevi", rekao je Dimitrios Nakos, predsjednik Grčke federacije volonterskih organizacija civilne zaštite.

Prosvjedi na grčkim ulicama

Bol i tuga za izgubljenim životima na ulicama nekoliko grčkih gradova pretvorili su se u bijes. S policijom su se sukobile stotine ogorčenih građana. Osim toga, bacali su kamenje na zgradu sjedišta kompanije odgovorne za održavanje željeznice.

Istovremeno štrajkaju zaposlenici grčke željeznice koji ističu da godinama upozoravaju na nedostatke u željezničkom prometu koji ugrožavaju i putnike i radnike.

Pročitajte i ovo Nesreća u Grčkoj Sve se istražuje Riječi koje su dovele do katastrofalne tragedije: Otkrivena naredba koja je izazvala sudar vlakova u Grčkoj. Ministar dao ostavku

Pročitajte i ovo Željeznička nesreća u Grčkoj Tragedija u Grčkoj VIDEO Dramatične snimke iz zraka: Smrskani dijelovi vlaka, spasioci traže preživjele

Istraga o uzroku nesreće je u tijeku. Šef željezničke postaje u gradu Larissi zasad je jedina osoba koja je uhićena i optužena za ubojstvo iz nehaja. Izveden je pred suca i pred njim je priprema obrane.

"On je preuzeo svoj dio odgovornosti u okviru obaveza koje bi trebao imati i ima. Ono što sada možemo reći je da se ne smijemo fokusirati na drvo kada je iza njega cijela šuma", rekao je njegov odvjetnik Stefanos Pantsartzidis.

Traje i proces identifikacija žrtava putem DNK uzoraka. I dok obitelji stradalih čekaju odgovore, tamošnja vlada ističe da će neovisna istraga donijeti pravdu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene